Tüm Emekliler Sendikası, emeklilere yapılacak promosyonun  2 bin TL olması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı. Tüm Emekliler Sendikası Sakarya Şube Başkanı Günay Şentürk, Sakarya’da 350’den fazla emeklinin imza attığını söyledi. Şentürk, ‘Para bizim, emek bizim, biz dilenci değiliz; emekliyiz. Ürettiklerimizden pay almak istiyoruz.’ Hiçbir emekliyi ayırmadan SSK’lıdır, Bağkur’ludur, dul, yetimdir veya eşlerinden maaş alanlar da bizim üyemiz olabiliyor. Hiçbirini ayırt etmeden 2 bin lira banka promosyonu istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Örgütlü olursak, güçlü olursak kazanırız”

Şentürk şunları kaydetti:

29 Şubat 2020’den sonra Mart ayında promosyonlar başlayacak. Onunla ilgili Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasını Sakarya’da da yürütüyoruz. Bütün emekli arkadaşlardan destek bekliyoruz. Hem de örgütlenme aşamasında tüm emeklilerin yanımızda olmasını ümit ediyoruz. Çünkü bir arada olursak güçlü oluruz. Geçen hafta SGK’nın emeklilerin maaşından Yüzde 5 kesilecek, Kurban Bayramı için verilen Biner lira kesilecek, sağlık katkı payı yükselecek gibi bir çalışması vardı, haberlere çıktı. O haberler bizim imza kampanyamızla şu an geri çekilmiş durumda. Bu da göstertiyor ki eğer örgütlü olursak, güçlü olursak kazanırız. Şu an bunu durdurmuş durumdayız.”

“Para bizim, emek bizim, biz dilenci değiliz, emekliyiz”

Bankalarla bu konuda birbirleriyle yarışıyor, emeklilerin maaşını almak için. Her ne kadar ‘2 gün paraları kalıyor biz faydalanmıyoruz’ deseler de doğru değil. Çünkü 13 milyon emeklinin içeride 10 lirası kalsa, zaten 9 liranın altında paramızı çekemiyoruz. Devasa bir miktar ediyor. Bazı bankalar 99 liranın altında çekemezsiniz diyor ATM’lerde, verdikleri yeni tekliflerde. O daha büyük bir para. Onun için bizim imza kampanyamız şöyle ‘Para bizim, emek bizim, biz dilenci değiliz; emekliyiz. Ürettiklerimizden pay almak istiyoruz.’ Hiçbir emekliyi ayırmadan SSK’lıdır, Bağkur’ludur, dul, yetimdir veya eşlerinden maaş alanlar da bizim üyemiz olabiliyor. Hiçbirini ayırt etmeden 2 bin lira banka promosyonu istiyoruz. Bütün Türkiye genelinde bir kampanya başlattık. Bunu da Türkiye’de hiç kimseyi ayırt etmeden. Çünkü bankalar birliğiyle sosyal güvenlik kurumu buna karar veriyor. Bazıları bin lira bazıları 450 lira… Aslında bankalar birliğiyle SGK anlaşamadılar. Gidin yerellerde oturun bankalarla pazarlık yapın. Biz burada bankalara gidip görüştük. Adam bana diyor ki ‘1000 kişilik liste getir oturup pazarlık yapalım, bana 500 kişilik liste getir oturup pazarlık yapalım’ diyor.

“Tüm emeklileri sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz”

Özel bankalar emekliden kredi kartı ücreti alıyor. Özel bankalar para çekiyorsun, alıyor para yatırıyorsun faiz kesiyor. Bunun için eskiden dosya parası vardı şimdi onu değiştirip sağlık sigortası diye. Eskiden 300-500 lira kesilirken şimdi 3 bin-5 bin lira kesiliyor. Yani sana 3 yıl da verdiği parayı 6 ayda geri alıyor. İki buçuk yıl da onun iki katını üç katını tekrar senden sömürüyor. Biz buna dur demek istiyoruz. Şu ana kadar 350 kişiyi geçtik. İmza kampanyası için stant açmak istedik yapamadık. Stant açabilseydik belki daha büyük kitleye ulaşırdık ama izin vermiyorlar. Ama Türkiye genelinde çok güzel çalışmalar var. Müthiş bir katılım var. Biz burada ne yazık ki, Sakarya’da 180 binin üzerinde emekli var. Emeklilerin oturdukları yere gittik dolaştık. Adam diyor ki ‘Allah ne veriyorsa alıyoruz’ diyor. Yani şimdi ilginç bir şey, ‘para senin arkadaşım senin paranın üzerinde niye başkası düşünsün’ diyorum. Zor işler, insanları uyandırmaya çalışıyoruz. Tüm emeklilere duyurmak istiyoruz, tüm emeklileri sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim