Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Sakarya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ramada Otel’de gerçekleştirilen programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Yücel Velioğlu, Basın İlan Kurumu Başkanı İbrahim Çorbacı, Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, yerel medyanın usta isimleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın mensuplarına hitap eden Başkan Yüce, hayatın en önemli parçalarından biri olan haber alma ihtiyacını bu salonda bulunan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan kıymetli basın mensupları sayesinde karşılıyoruz diyerek tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Düzenlenen buluşma hediye takdimi ile sona erdi.

Doğru habere sizlerle ulaşıyoruz

Mesleklerini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarına da Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Haberleşme ve haber alma ihtiyacı tarihin ilk zamanlarından beri elzem bir durum olmuştur. İnsanlık, çok çeşitli haberleşme araçları ile bugüne kadar pek çok yöntem kullandı. Devletler ve bireyler, matbaanın icadı ile toplumun haber alma ihtiyacını yazılı olarak karşılamaya başladı. Günümüz dünyasında ise bilgiye ulaşmak çok kolay hale geldi. Sosyal medya ve internet aracılığıyla anında tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Buna rağmen gerek yazılı gerek sanal basında gerekse sosyal medyada bilgi kirliliği had safhada. Sizler tüm bu kirlilik arasından temiz bilgiyi süzerek kamuoyuyla paylaşmak gibi kutsal bir vazife ifa ediyorsunuz. Basın çalışmaları toplumumuzun doğru habere ulaşması için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Sizlerle her zaman iletişim halindeyiz

Başkan Yüce, “Bugün gerek basılı gerek görsel ve gerek dijital medya olmadan bir dünya tahayyül etmek mümkün değildir. Medyanın hayatımız tartışmasız bir yeri var. Doğru ve güvenilir bilgiyi bizlere ulaştırırken ki gayretinize ve çabanıza hepimiz tanığız. Sakarya’da yerel basın ülkemizdeki diğer şehirlerdeki yerel basından çok daha önemli. Basın mensuplarımızın şehrin faydası için çalışması ve çalıştırılması gerekiyor. Bunun farkında olarak şehrimizin tamamında faaliyet gösteren basın mensuplarımıza dokunmaya gayret ediyoruz. Onlarla iletişim ve işbirliği halinde omuz omuza çalışıyoruz. Üstlendiğiniz bu kutlu görev için şahsım, kurumum ve tüm hemşerilerim adına sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim