Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve’de ayva hasadına katıldı. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın da katıldığı ayva hasadında Başkan Yüce, çiftçilere bol kazançlar diledi. 

Geyve’nin sarı elması tescillendi
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise ayva hasadının bu yıl yüksek rekoltesi ve kalitesiyle üreticinin yüzünü güldüreceğini ifade etti. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, “Coğrafi işaretli ürünlerle ilgili çalışmayı Geyve Belediyemizle beraber 3 yıldır sürdürüyorduk. 3 yıllık uğraş sonunda coğrafi işaretini tescilledik. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. Bölgemizde ‘sarı elmas’ olarak adlandırılan ve birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen Geyve ayvası, Geyve Belediyesinin ve Ticaret Borsasının iş birliğinde 3 yıl süren çalışmalar sonucu coğrafi işaret aldı. Coğrafi işaret alan Geyve ayvası artık tüm dünya literatüründe Geyve ayvası olarak adlandırılacak.

Tüm dünyada tanınacak
Geyve’de Yöresel Ürünler Pazarını ziyaret ettikten sonra çiftçilerle beraber ayva hasadına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Geyve ilçemizde üretilen ve lezzetiyle dünyada ünlenen sarı elmasımız Geyve ayvasının hasadına katıldık. Ülkemiz Dünya Ayva üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor. Sakarya’mız ise ülkemizde üretilen ayva ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor. Yani ülkemizin ve dünyanın ayvasını şehrimiz üretiyor. Bunun yanı sıra Geyve Belediyemiz ve Ticaret Borsamız iş birliğinde yapılan çalışmalar sonucunda Geyve ayvası coğrafi işaret aldı. Bu işaret ile birlikte Geyve ayvamızın tüm dünyada bilinirliği artacak. Bu konuda çalışmalarıyla Geyve ayvasına tescil kazandıran Geyve Belediye Başkanımız Murat Kaya ve Ticaret Borsası Başkanımız Adem Sarı’ya teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize bir teşekkürü borç biliriz. Emeklerine sağlık. Bu yıl da inşallah Geyve ayvamız yüksel rekoltesi ve kalitesiyle çiftçimizin yüzünü güldürecektir. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim