Bebeği karışan ve 6 gün sonra gerçek bebeğine kavuşan Tuğba Gezici, "Ben doğumdan sonra bebeğimi gördüm. Kucağıma geldi. O anda çok acım olduğu için kendi derdime düştüm. bir süre sonra bebeğimin ağzından köpürüpler geldi. Bebeğimi alıp küveze götürdüler. Küvezden kaldıktan 5 saat sonra bebeğim yine bana geldi. O anda ben fark ettim ve 'Bu çocuk benim değil' dedim. Çünkü benim bebeğim daha kilolu idi. Hemşire geldi ve bana 'Doğduğunda çocuk şişmiştir' dedi. O sırada yine benim acım vardı ve pek bir şey diyemedi" dedi.

Anne Gezici, "Sonra taburcu olduk ve eve geldik. Bilekliği bebeğin kolundan çıkarttık. Küçük oğlum bilekliği beşikte buldu ve oynamaya başladı. bir ara bilekliği bana getirdi ve o anda fark ettim. Bileklikteki isim yanlıştı. Şok oldum. Büyük şok geçirdim. Zaten annelik iç güdüsüyle içimde bir kuruntu vardı. Hastaneye gittik. Durumu anlattık. Hastanede ilk önce karışıklık olmadığını söylediler. Ben ısrar ettim. Polisi aradık ve polis geldi. Zaten benden sonra doğum yapan kadını biliyordum. Onu buldular. Onu çağırdılar ve Polis Merkezi'ne gittik" dedi.

Özbekistan uyruklu ailenin de şok olduğunu ifade eden anne Tuğba Gezici," Benim bebeğim 3.5 kilo doğdu ama bana gelen bebek 2 kilo 400 gramdı. Bunu da anlattık. Ardından İstanbul'da bulunan Özbekistan uyruklu anneye bilgi verdiler O da bebeğin bilekliğine bakınca 'bebek Gezici' yazdığını görmüş. Onlarda şok yaşadı. Bebeğime polis merkezinde kovuştum. Eğer fark edilmeseydi, bunu düşünmek bile istemem. Şikayetçi ve davacı olduk. Halen büyük şoktayım" dedi.

Baba Fatih Gezici, "Bizim çocuğumuz 3 kilo 500 gram dünyaya geldi. Çocuğum tombikti. Oysa bize verilen bebek zayıftı. İlk gördüğüm bebek benim kendi bebeğimdi ve sonra ki bebek çok zayıftı. Küçük bir bebek gördüm ve 'Bu çocuk benim değil' dedim. Oysa hemşire ısrarla 'sizin çocuğunuz' dedi. O sırada bilekliğe bakmak aklımıza gelmedi. Bilekliğe bakmadan çocuğun kolundan çıkarttık. Ardından 1 hafta gibi zaman geçti. bir gece saat 23.00 küçük oğlum bilekliği buldu ve annesine verdi" dedi.

Baba Fatih Gezici, " Anne bilekliği bakınca yabancı ismi gördü. Hemen hastaneye gittik. Polislik olduk. Aile geldi ve bebekleri karşılaştırdık. Ben kendi bebeğimi tanıdım. İlk gördüğüm bebekti. Herkes kendi çocuğunu tanıdı. Zaten bebeğimi görünce içime bir his geldi. İki ailede bebeklerimizi anladık. Herkes mutlu oldu. Biraz daha geç olsa ve aile gitseydi daha her iki aile için kötü sebepler olabilirdi. Mağdur olduk ve sorunlular cezasını çeksin. Davacıyız. Son olarak bir daha yaşanmasın bu son olsun. Bizim canımız yandı" dedi.

Haber Nurettin Eryılmaz

Editör: TE Bilişim