BAYILMA NUMARASI YAPTI

Zabıta ve Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri ve çocuk şube ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda çok sayıda dilenci yakalandı. Yapılan aramalarda bebeğiyle birlikte caddede dilenen bir kadın ekipleri görünce bayılma numarası yaptı. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekibi, müdahale ederken kadının bir sağlık sorunu olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine yerinden kalkıp gitmek isteyen kadına, zabıta ekipleri geçit vermedi.
TAM 11 BİN 430 LİRA ÇIKTI!

Sığınmacı olduğu öğrenilen kadın, ekiplerce Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Kadın ve çocuklarının yapılan üst aramasında toplam 11 bin 430 lira çıktı. Dilenen mülteci kadının parayı yakalatmamak için bayılma numarasıyla zabıta ekiplerini atlatmaya çalıştığı anlaşıldı.
EMNİYET DE İŞLEM YAPACAK

Konuyla ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; paraya el konulduğu ve yakalan şahıslarla ilgili Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi’ne göre işlem yapıldığı belirtilirken ayrıca bebek ve çocuklarını bu işte aracı olarak kullandıkları için bu kişilere İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da yasal işlem yapıldığı bildirildi.
BELEDİYEDEN UYARI!

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; vatandaşlardan özellikle Ramazan ayını fırsat bilerek kendilerinden para ve yardım talep eden ve özellikle bu iş için çocuklarını da kullanan kişilere kesinlikle inanmamaları ve herhangi bir yardımda bulunmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim