Dijital dünyada birkaç̧ yıl gibi kısa bir süre bile pek çok şeyi dönüştürmeye yeterken, öte yandan kolay kolay değişmeyen eşitsizlikler, insan hakları ihlalleri ve toplumsal, sınıfsal, etnisiteye, ırka ve cinsiyete dayalı ayrımcılıklar da tüm bunlara rağmen devam etti.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Aslı İgit ile İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Özge Sayılgan’ın editörlüğünde yayımlanan “Dijital İletişim - Kuram ve Araştırmaları” adlı kitap, bu dijital dönüşümün gündelik yaşamda nasıl bir değişime ve dönüşüme yol açtığı konusunda rehber sayılabilecek bir kaynak olarak ortaya çıktı.

Gündelik yaşam dijitalleşti

Kitapta yeni medyanın sınırları ve tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırma potansiyeline vurgu yapan pek çok yaklaşıma karşın, bu iyimser bakışa şüphe ile yaklaşan ve iletişim araştırmalarının dijital döneminde de süregelen eleştirel yaklaşımlar da ele alındı. Kitap dijital dünyanın gündelik yaşam pratiklerine uyarlanmasının artık geride bırakılarak, gündelik yaşama yön verdiği ve hayatın sürdürülebilmesi için vazgeçilmez bir düzeye eriştiği bir zamanda hayatı yeniden sorgulatmayı, üzerine düşünülerek araştırılması için bir olanak üretmeyi amaçlıyor.

Tüm online kitapçılarda 8 Eylül’den itibaren yerini alacak olan kitapta dijital sanat, sosyal medya ve Twitch canlı yayın platformu örneği, dijital aktivizm ve yeni toplumsal hareketler, dijital medya ve ticari sinema, Netflix içeriklerindeki etkileşim, öznellik sorunu ve yabancılaştırma, dijital oyunların ve çevrimiçi tüketimin üniversite öğrencilerine etkisi ile sanal müzeler gibi ilgiyle okunacak güncel birçok tartışma yer alıyor.

Editör: TE Bilişim