2022 Bütçesi 287 Milyon TL

Adapazarı Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda, Ekim ayının ilk meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 9. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin “a” bendi uyarınca hazırlanan Adapazarı Belediyesi 2022 Yılı Performans Programı ile ilgili 11 Ekim 2021 tarihli komisyon raporu karara bağlandı. Aynı şekilde Ekim ayı ilk oturumunda, Adapazarı Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 61 ve 62. maddelerine istinaden hazırlanan 2022 Mali Yılı ve izleyen iki yılın 2023-2024 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili 11 Ekim 2021 tarihli Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanırken, Adapazarı Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 287 Milyon TL olarak onaylandı.

Bütçe Tahminleri Titizlikle ve Şeffaf Şekilde Hazırlandı

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Özkan Yetim, komisyon tarafından kabul edilen planlamaya dair açıklamalarda bulunarak, “2022 yılı ve takip eden 2023-2024 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri titizlikle ve şeffaf bir şekilde oluşturulmuştur. Bu vesileyle Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu’ya, komisyon üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hizmet ve Yatırım İçin Hazırlanmış Bir Bütçe

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, hazırlanan bütçe planlamasının MHP grubu tarafından benimsendiğini ve onaylandığını ifade ederek, “Hazırlanan performans programıyla birlikte 2022’de Adapazarı’nda ne yapılmak istendiği açık şekilde belirtilmiştir. Adapazarı Belediyesi’nin yapacağı hizmetler için yol haritaları performans programında belirtilmiştir. Adapazarı Belediyesi’nin 2022 ve takip eden yıllardaki bütçe tahmini yatırımlara ve hizmetlere ayrılmıştır. En büyük hayalimiz geçmişin hafızasını yaşatarak, geleneklerine bağlı, daha yaşanabilir ve modern bir Adapazarı’dır. Şunu anlıyoruz ki, 2022 yılında Adapazarı Belediyesi’nde hizmet ve yatırımlarının niteliği sayesinde meclisimize tenkit imkânı kalmayacaktır. Bizler komisyondan gelen bütçe önerilerini benimsiyor ve destekliyoruz.” dedi.

Başkan Işıksu’dan Teşekkür

Millete hizmetin aksamadan ve hızla devam edeceğini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Plan Bütçe Komisyon Başkanı Özkan Yetim, komisyon üyeleri; İbrahim Akçam, Şahin Karaaslan, Mehmet İr, Ahmet Bıçkıcı’ya ve çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu bütçe planlaması, şehrin kalbi Adapazarı’mızı hedeflerine ulaştırmak istediğimizin apaçık bir göstergesidir. Yılmadan, yorulmadan ve gayretle çok çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Şeffaflık Vurgusu

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay’ın bütçe eleştirisinin ardından konuşan ve Adapazarı Belediyesi’nin her çalışmasının şeffaf bir şekilde kamuoyu ve meclisle paylaşıldığını ifade eden Işıksu, “Bu millete hizmet etmenin ibadet olduğunu biliyoruz. Yaptığımız her işi şeffaf şekilde açıklıyoruz. Şehrin kalbi Adapazarı’mızı sokak sokak geziyor, her bir vatandaşımızla gönülden muhabbetimizi daima canlı ve diri tutuyoruz. Adapazarı’mızın her bir ferdinden Allah razı olsun çünkü yaptığımız her güzel işin karşılığını sevgi ve teveccühle bizlere veriyor, bizleri onore ediyor. Değersizleştirme ve kıymetsizleştirme çabalarının daima farkında olarak, yolumuza taş koymaya çalışanlara asla kulak asmadan Adapazarı’mızı hedeflerine ulaştırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sevdalısı Olduğumuz Milletimize Hizmet Etmeye Devam

Bütçenin en verimli şekilde kullanılacağını altını çizen Başkan Işıksu, “Güzel bir bütçeyle, bu millete en güzel ve en verimli şekilde hizmet etmek istiyoruz. Hiçbir hizmet üretemeden, başarıyı algıdan ibaret gören, aldığı kredilere lansman programı yapan ve temel atmama törenleri düzenleyenlerden asla olmayacağız. Biz, sevdalısı olduğumuz millete hizmet üretmek ve milletimizin gönlünde güzelliklerle var olmak derdini taşıyoruz. Adapazarı’mızda tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma hassasiyetiyle hareket ediyoruz. 32 proje taahhüt ederek yola çıktık ve hamd olsun çoğunu yoluna koyduk. Adapazarı bizim ortak derdimiz, ortak sevdamız ve ortak yaşam alanımızdır. Biz Adapazarı’mızı çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, 1 Kasım Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim