Avrupa'da arka arkaya yaşanan depremler yürekleri ağızlara getirmeye devam ediyor. Arnavutluk, Bosna Hersek ve son olarak Yunanistan'da meydana gelen depremler serisiyle birlikte uzmanlardan arka arkaya açıklamalar geldi. Olası İstanbul depremiyle ilgili alınması gereken önlemlerinde konuşulduğu günümüzde Adapazarı Kaymakamlığı Bahçesi'nde bulunan "Deprem Müdahale İstasyonu" ise görenleri şok ediyor.

17 Ağustos Marmara Depremi'nde büyük acı yaşayan Sakarya'nın enkaz altında kaldığını bir kez daha anımsatan vatandaşlar içerisinde bir yangın söndürücü ile bir kaç malzemenin bulunduğu "Deprem Müdahale İstasyonu’nun hoş olmadığına vurgu yaptı. Sakarya gibi depremle sarsılan bir kentte "Deprem Müdahale İstasyonu’nun tam donanımlı olması gerektiğini anımsatan vatandaşlar, "Göstermelik işlerle depreme karşı önlem alınırsa, olası bir sallantıda hepimizin canı yanar" dedi.

Valilikten açıklama

Sakarya Valiliği, deprem İstasyonlarında olması gereken malzemelerin olmadığı yönünde yapılan haberle ilgili açıklama yaptı.

 Sakarya Valiliği tarafından yapılan o açıklama şöyle;

İlimizde Yayınlanan bazı basın organlarında ‘‘Deprem İstasyonunda şaşırtan görüntü’ ’İşte Depremde bu kadar hazırız’ ’dedirten Görüntü’ ’şeklinde haberler Valiliğimizce incelenmiş olup, aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

            Bilindiği üzere İlimizin tamamı 1.derece deprem bölgesindedir. Söz konusu olabilecek muhtemel depremler dikkate alınarak, topyekün depreme hazırlık amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzce örnek proje kapsamında; Tüm Kamu kurum, kuruluş ve vatandaşlar tarafından Deprem anında ilk müdahalenin yapılabilmesi için gerekli olan asgari malzemelerin bulundurulması amacıyla, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın konuşlandığı alanlarda içerisinde demir testere, balyoz, tel makası, kazma ,kürek, baret, sedye, yağmurluk, battaniye, kriko ve iş tulumu gibi malzemelerin bulunduğu Deprem Müdahale Dolabı bulundurulması uygun görülmüştür. Bu dolap ve dolaptaki malzemeler profesyonel ekipler tarafından kullanılacak malzemeler olmayıp, Kamu kurumu personelleri ya da vatandaşlar tarafından ilk anda kullanılacak malzemelerdir.

            İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzce örnek proje kapsamında yapılan bu uygulama ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızdan İl Müdürlüğümüze olumlu dönüşler olmuş ancak uygulamada eksiklikler olduğu anlaşılmıştır, Afet Müdahele Dolapları ile ilgili gerekli incelemeler yapılacak ve noksanlıklar süratle tamamlattırılacaktır.

Editör: TE Bilişim