Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu gazetemiz ziyaretinde bulunarak ilçede yaptığı çalışmalarını anlatı. Babaoğlu ziyarette gazetemizin kurucusu Adnan Yüksel ile bir süre görüş alışverişinde bulundular.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek ilçesinin ortasından geçen D-100 Karayolu’nda ilçeye giriş ve çıkışların kolayca sağlanması için 2 kilometrelik tünel sistemi projesini Karayolu Genel Müdürlüğü’ne (KGM) onay için sunduğunu duyurdu.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu gazetemize ziyaretinde şunları kaydetti:

“Hendek’te kalıcı projeleri yapmak için önce Hendek’i normalleştirmeye çalışıyoruz. Hendek Belediye’sinde şu an yatırım yapılacak kadar maddi kaynak yok. Yatırım yapabilmek, projelerimizi hayata geçirmek için önce normalleştirmemiz lazım. Şu an da belediye normal değil ekonomik açıdan. Rutin işlerimizle birlikte kaynakları kullanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Ondan sonra daha fazla yeşil sosyal alan daha fazla kültür çalışmalarımızda vazgeçilmez unsur haline geleceğiz. Projelerimize 5 yılsonunda başlanmış halde olacaktır. Projecimizin arasında tek sıkıntımız karayolları. İlçemiz merkezi yanından geçen karayolunun yeraltına alınması için projemizi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunduk. İlçemizin ortasından geçen D-100 Karayolu yaya ve araç geçişlerini engelleyerek şehrimizi ayırmaktadır. Yapacağımız düzenleme çalışmaları ile şehrin tamamını bütünleştirecek, modern, kaliteli ve çevreci bir görünüme kavuşturacağız. Karayolların onayı olmadan yapmıyoruz. Hendek ilçesine giriş ve çıkışların sağı ve solu bir şekilde 2 kilo metrelik bölümün yeraltına alınmasını istiyoruz. Proje ile çift yönlü kara yolundan ilçeye giriş ve çıkışlar çok kolaylaşacak trafik kazalarında önüne geçilmiş olacaktır, İlçemizin ortasından bununla ilgili projemiz hazır. Karayolları Genel Müdürlüğü belediyemize onay verirse yapımına başlayacağız.”

Editör: TE Bilişim