Sakarya'nın Söğütlü ilçesine bağlı Maksudiye Mahallesi’nde, 25 Nisan Adıge Bayrak Günü dolayısıyla Rusya Federasyonu'na bağlı Adıge Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Murat Kumpilov ve beraberindeki heyetin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Maksudiye Mahallesi'ne gelen Kumpilov ve beraberindeki heyet; köy halkı ve komşu köylerden katılan davetliler tarafından kültürlerine özgü kıyafet eşliğinde örf ve adetlerine uygun bir şekilde karşılandı.

ÇINAR FİDANI DİKTİ

Maksudiye Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri'ne geçen Kumpıl Murat, burada yaptığı konuşmada, Çerkez vatandaşlarının 25 Nisan Adıge Bayrak Günü'nü kutladı. Kumpıl Murat, konuşmasının ardından Adıge Cumhuriyeti adına ve Bayrak Günü anısına tesisin bahçesine çınar fidanı dikti.

ÇERKEZ KÜLTÜR EVİ’Nİ AÇTI

Daha sonra Adıge kültürüne ait yemekler ikram edilen Kumpıl Murat ve beraberindeki heyet, Kocaeli Ketenciler Çerkez Kültür Derneği Wored Grubunun Adıge bez ile seslendirdiği geleneksel şarkılar dinledi. Kumpıl Murat, programı kapsamında Maksudiye Köyü Çerkez Kültür Evi açılışını yapıp anı defterine günün anısına yazı yazıp imzaladı, daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

PROGRAMA KATILANLAR

Programa, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Yıldız Şekerci, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Söğütlü Belediye Başkan Vekili Adem Fidan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adıge Cumhuriyeti heyetinden ise katılan isimler şöyle sıralandı:

ADIGE’DEN GELENLER

Adıge Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Murat Kumpilov, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı​ Anzaur Kuanov, ​ Tarım Bakanı Vladimir Svecenets, Kultür Bakanı Yuriy Autlev, Öğrenim, Yüksek Öğrenim ve Bilim Bakanı Anzaur Kerashev, Turizm Komitesi Başkanı İnver Kalashaov, Maykop Belediye Başkanı Andrey Getmanov, Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Nalbiy Haçmahov, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Petr Garnaga, Adygei Cumhuriyeti İnsani Bilimler Enstitüsü Müdürü Adam Tleuj, Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Daud Mamiy, Maykop Devlet Teknoloji Üniversitesi Rektörü Saida Kuiceva, Adıge Hazse-Çerkes Parlamentosu Başkanı Ramazan Tlemeshok, Cumhurbaşkanlığı Basın Dairesi Danışmanı Elena Malisheva-Fomenko. 

Editör: TE Bilişim