Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, direnişteki Saica Pack işçilerine destek amacıyla geldiği Adapazarı’nda ziyaretlerde bulundu. Baş, “Türkiye’deki ve Sakarya’daki işçi direnişlerini elimizden geldiğince, Parlamentoda da seslerini duyurmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Saica Pack işyerinde sendika üyesi oldukları ve sendikanın örgütlenmesine katkı sağladıkları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 40 gündür fabrika önünde direnen işçilere destek için Adapazarı’na gelen Erkan Baş, Bizim Sakarya Gazetesi’ni ve Eğitim Sen Sakarya Şubesini ziyaret etti.

Erkan Baş, Eğitim Sen Şubesi’nde yaptığı konuşmada, “Esas olarak Sakarya’da bir işçi direnişi var. Memleketin her yerindeki işçi direnişini, onların seslerini olabildiğince parlamentoda da duyurmaya çalışıyoruz. Tabi ki onların şikâyetlerini taleplerini dinlemek için Sakarya’ya geldik. Gelmişken başka dost kurumları da ziyaret edelim dedik. Sağ olsun Eğitim Sen Türkiye’de olduğu gibi kapısını açtı, bizi sizlerle buluşturdu” dedi.

Genel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatan Erkan Baş, “Parlamento 1 yılı geride bıraktık. Açık konuşması gerekirse çok işe yarayan bir parlamentomuz yok” diye konuştu. Baş, şöyle devam etti:
“Toplumsal muhaliflerle, işçi sınıfın direnişi ile parlamento arasında köprü kurmaya çalışıyoruz. Parlamento işlevsiz lafı bir açıdan doğrudur, bir açıdan da iktidarın bir propagandası haline gelmiştir. Amaçladıkları şey aslında bu… Amaçladıkları şey parlamentonun işlevsiz hale gelmesi. Halkın en geniş kesimini temel alan bir parlamento işleyişini bu tek adam rejimine karşı savunmak gibi bir yükümlülüğü var.”

Eğitimde önceki haftalarda gerçekleştirilen eğitim yaşının 69 aya çıkarılmasına da değinen Erkan Baş, şunları söyledi:
“Eğitime ilişkin iki hafta önce bir düzenleme yapıldı. Aslında bundan önce 4+4+4’ü getirdiklerinde herhalde buradaki arkadaşlarımızın çoğu da sokaklara çıktık. Bunun ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu söyledik. Bunun karşılığında gaz ve cop ile karşılaştık. 5-6 yıl sonra iktidar dedi ki haklıymış o zaman bu mücadeleyi veren insanlar. Yapabildiğimiz kadar tüm emekçiler için her şeyi yapmaya hazırız. İstanbul milletvekiliyim, çok sayıda emekçinin yaşadığı bir kent.”

Erkan Baş, seçimlere ilişkin yapılan sohbette de Türkiye İşçi Partisi’nin isteği üzerine HDP’den aday olduğunu belirterek, “Biz CHP’ye ve HDP’ye saygı duyuyoruz’’ dedi. Baş, işçi sınıfının bağımsız bir kuvvet olarak ortaya çıkamadığını, bütün işçi ve emekçilerden bu konuda destek beklediğini söyledi.

Bu arada, Erkan Baş’ın ardından söz alan Tüm Emekliler Sendikası Sakarya il Temsilcisi Günay Şentürk, ‘’Emeklilerin sorunuyla Emekçilerin sorunu farklı değildir. Bugün Emekçi olanlar yarın emekli adayı. Türkiye’de ne yazık ki emekliler unutulmuş vaziyette. Parlamentoda her türlü desteğinizi bekliyoruz’’ diyerek destek istedi.

Editör: TE Bilişim