Türk Kadınlar Birliği Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Tevfide Yağan yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapmadan önce katılımın eksik olmasını eleştiren Yağan, ‘’Her zaman olduğu gibi katılımcılar yine yok. Biz kadın örgütleri bunu nasıl başaracağız bilmiyorum. Siyasi partilerde çalışan kapı kapı geziyorlar ama böyle kadına yönelik etkinliklerde yoklar. Bunlar anne değil mi ? Bunlar evlat değil mi? Ben anlamıyorum. Kapı kapı gezerken burada bizim çocuklarımız taciz ediliyor, tecavüz ediliyor, öldürülüyor. Biz buna tepki vermezsek Allah aşkına neye tepki vereceğiz? Bugün ona olur, yarın sana olur. Bu bana necilik nedir?’’ Dedi.

Yağan basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bir ülkede küçük çocuklar öldürülüyorsa tecavüz ediliyorsa eksik ve yanlış olan vicdandır, ahlaktır ve en önemlisi eğitimdir. Küçük bedenlere tecavüz edip öldürmenin hiçbir mazereti ve özrü olamaz. Tecavüz, taciz, istismar gibi kelimelerin çocuk kelimesi ile aynı cümlede kullanılması, hem vicdanlara hem de topluma ağır bir yük getiriyor.

Yüzyıllar öncesinde Fatih Sultan Mehmet derki; aklı öldürürsen ahlakta ölür, akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Birlik ve beraberliğimiz için önce çocukları korumamız gerek ve korunmaya gerek duyulmayan nesiller yetiştirmeliyiz.

Atamızın dediği gibi çocuklar geleceğin bir gülü, yıldızı, ışığıdır. Işıkları söndürmeyin, çocuklar susar siz susmayın.

Editör: TE Bilişim