Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, cinsel istismar iddiasıyla tutuklu yargılanan "Uşşaki şeyhi" Eyüp Fatih Şağban’ın evinde keşif çalışması yapıldı.

Mağdur çocuğun ailesinin avukatı ve Baro Başkanı Abdurrahim Burak bir açıklama yaparak, konuya ilişkin bilirkişi raporu hazırlanıp mahkemeye sunulacağını söyledi.

DHA'daki habere göre Burak, "Ev 3 kattan ibaret, mağdurun anne ve babası orta katta, dedesi alt katta kalıyor. Sanık ise üst katta kilitlenebilir bir kapıyla girilen yerde kalıyor” diye konuştu.

İstanbul Kasımpaşa’da bulunan dergahta da cinsel istismarın gerçekleştiğini belirten avukat Burak, “Eylemlerin bir kısmının keşfini yaptığımız yerde olduğunu gördük. Ancak bu eylemlerden yaklaşık 2 yıl öncesinde Kasımpaşa’da olduğunu gördük. Bu da suçun nitelik ve vasfında değişiklik yaratır. İstanbul Kasımpaşa’daki dergahta eylemin bir kısmının olduğu, ilk orada başladığını ve sonra burada devam ettiğini görüyoruz" dedi.

Çocuğun 10 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını söyleyen Burak, “Mağdur zaten çocuk, Akyazı’dayken 12 ama İstanbul Kasımpaşa’dayken 10 yaşındaki bir çocuk. Bir çocuğun bu yapılan eylemleri anlayabilmesi biraz zaman alır. Tamamen dini kaygılarla din üzerine bir hayal dünyasıyla yaşadıklarını anlamayabilir. Fakat burada yaşadıklarını ilk başta kendine bile anlatabilmesi güç olmuştur" diye konuştu

Editör: TE Bilişim