Alaplı Akçakoca yolu arasında Kavukkavla mevkiinde geçtiğimiz ay meydana gelen olayda, iddiaya göre aracı ile yol kenarında duran Yavuz Beşikçi yanında duran ticari taksiden iki kişinin silahlarından çıkan mermilere hedef oldu. Olayda Yavuz Beşikçi ile yanında bulunan Emine Aslan da olay yerinde yaşamını yitirdi.

CİNAYET BAĞLANTILI PUSU
Kurulan pusuda yaşamını yitiren Yavuz Beşikçi’nin aracına çok sayıda mermi isabet ettiği, 25 boş kovan bulunan olayda Yavuz Beşikçi’nin ve Emine Aslan olay yerinde hayatını kaybettikleri öğrenildi. Zanlıların kullandıkları iddia edilen ticari araç ise Ereğli Polis ekipleri tarafından Ereğli Kışla mevkiinde, olayda kullanılan taksinin şoförü Kışla'da, olayı gerçekleştirdiği üzerinde durulan Adem ve Ahmet K. ise Karasu ilçesi girişinde yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen taksi sürücüsü Z.H. ve yanında bulunan C.H. ile S.T. isimli şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAKARYA'DA 5 AYRI ADRESE BASKIN
Cinayetin planlı olarak işlendiğini tespit eden Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı genişletti. Jandarma ekiplerince Sakarya'da 5 ayrı adrese yapılan baskında 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.K., S.T. ve Y.K. isimli şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Zonguldak Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. 

BİR KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRMEK İÇİN PLAN YAPMIŞLAR
Başka birini daha öldürmek için plan yaptıkları iddia edilen şüphelilerin Ereğli ilçesine gelerek öldürecekleri kişi için keşif yaptıkları ortaya çıktı. Cinayeti işleyecekleri bölgeye otomatik silah gizledikleri belirtilen şüphelilerin cinayeti işledikten sonra olay yerine yakın deniz kıyısına giderek jet ski ile kaçmayı planladıkları belirlendi.  Şüphelilerin sakladıkları silah ve kullanacakları jet ski ele geçirilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim