Sergi açılışına CHP Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan, İYİ Parti Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak ve birçok önemli isim katıldı. Sergi 16 Kasım’a kadar açık olacak.

Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken nasıl mücadeleler verdiğini anlatan bir sergi hazırladıklarını söyleyen CHP Serdivan Kadın Kolları Başkanı Senem Yıldırım, “Atamız Cumhuriyeti kurarken o yokluk içerisinde neler yaşadığını, nasıl mücadeleler verdiğini anlatan bir sergi hazırladık. Bizlerin yetiştirdiği çocuklar Türkiye Cumhuriyeti’ni gönülden seven çocuklardır. Atatürk söyle demiştir; ‘Beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir. Benim duygularımı, benim düşüncelerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir. Biz bu sergiyi hazırlarken çok duygulandık’” şeklinde konuştu.

“Atatürk’ün İlke Ve İnkılaplarını yaygınlaştırmak için buradayız”

Atatürk’ün düşüncelerini ve ilkelerini devam ettirmek için burada olduklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sakarya’da unutmaya yüz tutmuş böyle sergilerin tekrar açılması, vatandaşların bu tür sergilerin olduğunu bilmesi çok önemli. Böyle sergilerin açılması Sakarya’nın çemberinin daha çok genişlediğini gösteriyor. Bugün Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Biz Atatürk’ü putlaştırmak için değil, biz Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını daha çok yaygınlaştırmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhasır medeniyetler seviyesinde yönetilmesi için buradayız. Onun naçiz vücudu bir gün toprak olmuştur ama onun düşüncelerini ve ilkelerini devam ettirmek buradayız. Bunu Sakarya’da Cumhuriyet’in değerlerine sahip bütün vatandaşlarımızla beraber başaracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim