“CANLI OKUL TANITIMI”

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın ikincisi Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden gerçekleştirildi. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi. Yöneltilen sorular Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Savaş Kanbur tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, söz alarak okulla ilgili genel bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin tercihini etkileyecek önemli durumlara, kişilik gelişimin ulaştığı noktalara değindi. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Savaş Kanbur da okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetlerden, bu çalışmaların hayata geçirilme aşamalarını anlattı. Öğrencilerden Hatice Fatma Budak söz alarak burada okumanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu, kendisine neler kattığını, yapılan projelerde kişinin becerilerini sergileyebilmesi açısından sunduğu fırsatları detaylarıyla anlattı.

“OKUL TANITIMI FARKINDALIĞIN İLK ADIMI”

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın ikincisinin Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; öğrencilerin okulları ve ilgi alanlarını tanıyarak, bilinçli adım atmalarının önemli olduğunu, bu çalışmalarla öğrencilere doğru bilgiyi sunmayı amaçladıklarını, öğrencilere ve velilere yol göstermek için alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan bu tanıtımların takip edilmesinin önemini belirterek, “Okul tanıtımları farkındalığın ilk adımıdır.” dedi.

Editör: TE Bilişim