Çark Caddesi, Esnaf ve İşadamları Derneği (CADDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Turgaç, Çark Caddesi'nin bir bölümünün Adapazarı'na bir bölümünün Serdivan'a bağlı olduğu için cadde esnafı olarak bu konuda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Başkan Turgaç, Sakarya Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak Çark Caddesi'nin sınırlarının güncellenerek yeniden belirlenmesini talep etti.

CADDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Turgaç, Çark Caddesi için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

YENİDEN BELİRLENSİN
"İlimiz Sakarya’da bulunan, marka cadde haline dönüşen:”Çark Caddesi”sinin sınırlarının güncellenerek yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Çark Caddesi'nin şu an itibari ile: Bir bölümü Adapazarı ilçemizde, bir bölümü ise Serdivan ilçemizde bulunmaktadır. Aynı caddenin iki ayrı ilçe sınırlarında olması, beraberinde bazı sorunlar getirmektedir.

ADAPAZARI KISMI TİCARETİN MERKEZİ
Çark Caddesi'nin Adapazarı ilçesinde bulunan kısmının bir bölümü, trafiğe kapalı alan olup, sadece yayalara açıktır. Bu kapalı alan şehirdeki perakende ticaretin merkezi olma özelliği taşımaktadır. Bununla beraber sosyal kültürel etkinliklerin bir çoğu vatandaşlarımız tarafından bu caddede yapılmakta olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

SERDİVAN SINIRLARI VATANDAŞLAR TARAFINDAN BİLİNMİYOR
Çark Caddesi sınırlarının bir bölümünün Serdivan sınırlarına içinde olduğu, vatandaşlarımızın çoğunluğu tarafından bilinmemektedir. Hatta sadece kapalı alanın Çark Caddesi olarak bilindiği bizler “CADDER” olarak tespit edilmiştir.

Bu tarzda markalaşmış olan caddelerin sorun ve çözümleri de ayrı bir program da ele alınması kaçınılmaz bir gerçektir.

İLK AKLA GELEN YER TRAFİĞE KAPALI OLAN YER
Serdivan İlçesindeki Çark Caddesi kısmında gerçekleşen olumsuz bir olayın, haberciler tarafından ele alındığında Çark Caddesi ismi manşet oluşturmaktadır. Bu manşeti okuyan vatandaşlarımızın ve bizlerin, ilk aklına gelen yer ise, trafiğe kapalı alan olmaktadır.

Algılarda oluşan yanlışlık, yoğunluğun olduğu, trafiğe kapalı alana negatif etki yapmaktadır. Özenle ve büyük uğraşlarla, sağlanmaya çalışılan, asayiş ve kurumsal hizmetlere sekte vurduğu gibi, burada görev yapan kolluk kuvvetlerinin emeklerine gölge düşürmektedir.

Bizlerin bu duruma göz yumması mümkün değildir. Bu konuda bir an önce bir düzenleme yapılması, Çark caddesi sınırlarının Adapazarı ilçesi sınırında son bulması gerektiği büyükşehir belediyemizden talebimizdir."

Editör: TE Bilişim