Sakarya Büyükşehir Belediyesi, meteorolojik verilerin yayınlanmasından sonra karla mücadele için hazırlıklarını hızlı bir şekilde yaptı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (Yol-Bak) acil müdahale için ekipmanları hazırlayarak görevlendirmeleri yaptı. Kar yağışı dün gece yarısından itibaren etkisini artırmaya başladığında ekipler nöbete başladı. Toplamda 88 personel ve 52 araç, şehrin muhtelif noktalarında hazır kıta bekledi.

24 mahalleye ulaşan 8 grup yolu açıldı

Son 24 saatlik durum raporuna göre yoğun kar yağışının etkili olduğu Akyazı, Geyve ve Kocaali’den 8 grup yolunun kapandığı yönünde ihbarlar yapıldı. Bunun üzerine iş makinalarıyla bölgeye ulaşan ekipler, kapanan yolları süratle açtı. 3 farklı ilçede 24 mahalleye ulaşımı sağlayan yaklaşık 120 kilometrelik yol açıldı.

Ekiplerimiz 7/24 görev başında

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığından (Yol-Bak) yapılan açıklamada, “Kar yağışının etkili olduğu tüm bölgelerimizde ekiplerimiz en hızlı şekilde teyakkuza geçmiştir. Şehrimizin özellikle yüksek yerleşim bölgelerinde yağış, dün gece etkisini artırmış ve birimlerimize çok sayıda ihbar düşmüştür. İhbar aldığımız bölgelere en hızlı şekilde intikal edilerek, karla kaplanan 8 farklı grup yolu ulaşıma açılmıştır. Vatandaşımıza mağduriyet yaşatacak ve hayatı olumsuz etkileyecek her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz 7/24 görev başındadır” denildi.

Editör: TE Bilişim