Semtte ki Balakan Cami ihtişamıyla görenleri büyülüyor. Ayrıca caminin yeri , son derece bakımlı ve temiz oluşu semt için ayrı bir gurur kaynağı.

Doğanın içinde, kuş sesleriyle ve de gölgede günlük egzersizlerini yapabilecekleri bir den fazla parkı var Beşköprülülerin.

Semtin halka açık , özel mülk olmayan yeşil alanında güvercinler için yuva yapılmış ve sakinleri bu canlılara bakıp, besliyorlar.

Evlerinin önünde semtin ortak alanlarından ve bahçelerinden topladıkları vişne ve dut gibi meyvelerden, hazırladıkları düzeneklerle kışlık konservelerini hazırlıyorlar. Beşköprü sakinleri tercihleri olan sağlıklı hayat tarzlarıyla, kent yaşamına meydan okuyorlar.

En minimal bahçelerde bile tarım yapıyor, kendi sebzelerini kendileri yetiştiriyorlar. Hemen her evin bahçesinde ekili bir alan görebiliyorsunuz. Onlar toprağı ve toprakla uğraşmayı seviyorlar.

Bahçelerinde domates ve biberden tutunda,fasulye,bamya,soğan,sarımsak,patates,marul ve maydanoza kadar her şey var.Topraklarının ne kadar verimli olduğunu ve ona ne verirlerse fazlasıyla geri aldıklarını dile getiriyorlar.

Beşköprü mahallesi estetikten de nasibini almış bir semt.Sakinleri her alanı çiçeklendirmeyi, ekip biçmeyi tercih ederek semte yolu düşenlere de görsel şölen imkanı sunuyorlar.

Orada yaşıyorsanız ya da es kaza yolunuz düşmüşse, evlerin arasında ki bu güzelliklerle huzur buluyorsanız.Bu arada semtin sokaklarının temizliği de yolu düşenlerin takdirini topluyor.

Bakımlı bahçelerin sadece site bahçıvanların elinden çıkıyor olmadığının bir ispatı bu mahalle.

Beşköprü sakinleri semtlerine sahip çıkıp, topraklarını işleyerek, kamuya ait yerlere de ağaçlar dikerek, kaldırımlarını çiçeklerle bezeyip süsleyerek çevreciliğin sadece belediye yetkililerin hizmet ve sorumluluğunda olmadığı, kamu yararına hemen herkesin çevreleri için faydalı bir şeyler yapabileceğinin en güzel örneğini sergiliyorlar.

Yeşillenmek ve yeşili korumak için büyük bahçelere ve çok fazla toprağa ihtiyacımızın olmadığının, istersek kaldırımlarda ve balkonlarda da güzellikler yaratabileceğimizin fotoğrafını görebiliriz bu karede. İstersek olur! İstersek bizde yapabiliriz!

Verdikleri emek ve hevesleri, asmaları, çiçek ve sebze bahçeleriyle bir çok semt sakinine ilham olacağını düşündüğümüz güzellikler var bu mahallede.

EDİTÖR: Aylin Yüksel

Editör: TE Bilişim