Açılış programında AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can, Serdivan Halk Eğitim Müdürü Ali Çiğdem, Serdivanlı muhtarlar ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Kültürel Miras

Program öncesi dernek yönetiminden faaliyetler hakkında bilgi alan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Balkanlar’daki kültürel mirasın dernek aracılığıyla Serdivan’da yaşatılmasına, ortak geçmişe sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarılma noktasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek “ İlçemizde bulunan Bosna Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Dernek başkanımızın da verdiği bilgiye göre, her yıl 30 civarında açmış oldukları kurslarda bugüne kadar 300 sertifika verilmiş. Boşnak dilini öğrenmek isteyen tüm vatandaşlara, gençlere kapımız açık.” dedi.

Jüstinyen’den Mostar’a Kardeşlik

Bosna’nın Türkiye’de ve Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Alemdar, “Jüstinyen’den Mostar’a kurmuş olduğumuz kardeşlik köprüsüyle kadim medeniyetimizi güzel hatıralarla birlikte geleceğe taşıyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Balkanlar ve Türkiye’nin sahip olduğu ortak tarih iki ülke halkını birbirine daha çok kenetlemektedir. Bu birliktelik sarsılmaz kardeşliğimizin tezahürüdür.” ifadelerini kullandı.

Başkan Alemdar sonrasında, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Dyana Brusiç’in anlatımıyla gerçekleşen dersi katılımcılarla birlikte takip etti.

Editör: TE Bilişim