Küçükte olsa bu ağaçlık alanda çeşit çeşit kuşlar ve sincaplar barınıyor. Bu yeşil alanın etrafında ki inşaat çalışmaları bile buradaki canlıların yerlerini terk etmelerine neden oluyor.

Günden güne küçülen bu yeşil alan semt sakinlerini tedirgin ediyor. Etrafında çalışan iş makinaları ve inşaatların gürültüleri nedeniyle oraya ait olan sincap, kaplumbağa gibi canlılar yaşam yeri arayışı içerisinde cadde ve kaldırımlarda görülüyor.

Çağın gerekliliği şehirleşmenin getirisi gibi duran bu görüntüler hem fiziki açıdan hemd e görsel açıdan semt sakinlerine sıkıntılı anlar yaşatıyor. Öncelikle sakin ve sessiz olduğu düşünülerek tercih edilen semtin inşaatlar nedeniyle toz ve gürültü ile betonlara teslim bu hali sakinlerine sıkıntılı zamanlar geçirtiyor.

BİRDE BURADAN BAKIN!

En gözde , en nezih, en sakin ilçelerden biri Serdivan. İlçe hızla büyürken ağacına, toprağına, doğasına sahip çıkmak isteyen duyarlı vatandaşları kaybedilen yeşil alanlar ve kesilen ağaçlar yüzünden üzüntü içerisindeler. ‘’ Doğayı korursak korunur, sağlıklı adımlarla ve sağlıklı büyürsek, sağlıklı kalırız’’ bilincinde olan bu insanlar daha çok yeşil alan ve park, daha az inşaat ve daha çok doğal alan istiyorlar.

EDİTÖR: Aylin Yüksel

Editör: TE Bilişim