“Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı ulusal resim yarışması ile Türkiye genelindeki liselerde 9.10.11. ve 12. sınıfların resimle buluşmasını ve yeteneklerinin keşfedilmesinin yanında memleket manzaraları ve kültürel ögelerin resmedilmesinin amaçlandığı, özel ve devlet lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel kategorilerde hazırlanacak olan eserleri kapsamaktadır.

“Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi” rehberliğinde sınıf dışı etkinliklerle örgün eğitime katkıda bulunmak, öğrencileri yükseköğretime güdülemek, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, resim alanındaki bilgi ve deneyimlerinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma, 15 Nisan 2021 ile 11 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Yarışma sonuçları 15 Haziran 2021 tarihinde Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi web sayfası ve adapazarimem sayfasından yayınlanacak. Ön elemede ilk 30’a giren eserlerin sergilenmeye ve dijital ortamda yayınlanacak olan sergi kataloğuna girmeye hak kazanacağı yarışmanın ödül töreni bilgisinin salgının seyrine göre ilerleyen tarihlerde yapılacağı ve kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Gençlerin gözünden kültür aktarımı

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ulusal resim yarışmasının öğrencilerin yeteneklerini keşfetme ve ortaya koyma adına yapılan önemli bir çalışma olduğunu, öğrencilerin resim alanındaki bilgi ve deneyimlerinin artmasına katkıda bulunmak, kültürel ögelerini tanımaları, benimsemeleri ve soluduğu değerleri yansıtabilme adına kıymetli bir çalışma olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; resim yarışmasının kendilerine sunduğu fırsatı değerlendirebilmek, yarışmanın başından sonuna kadar olan süreçte yeteneklerini en iyi şekilde yansıtabilmek adına yola çıkan gençleri destekleyen “Adapazarı Belediyesi, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi, BALSANAT ve CANSON ” na gösterdikleri fedakarlık için teşekkürlerini sundu ve “ Ülkesini tanıyan, anlayan ve ülkesinin sahip olduğu kültürel ögeleri en iyi şekilde yansıtacak olan, değerlerine sahip çıkan gençlerimizin el birliği ile yanındayız.” dedi.

Editör: TE Bilişim