Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Hafızlık Proje Okulunun 8 derslikli uygulama cami temel atma törenine katıldı. Törene Başkan Yüce’nin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, , İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy, İl Müftüsü Hasan Başiş, bürokratlar, STK temsilcileri, öğretmenler, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreni dualarla sona erdi.

Hayırlara vesile olması dilekleri

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa İnan, temel atma törenine katılan herkese teşekkür etti. SİMDER Başkanı Yahya Bakır da törene katılan herkese teşekkür ederken, uygulama projesinin hayırlara vesile olmasını diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise temeli atılan camide insanı insan yapan değerlerin öğretileceğini ifade etti.

Bilginin pratiğe döndüğü merkez olacak

Sakarya Hafızlık Proje Okulu uygulama camisinin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Teorik ile pratiği harman ettiğimiz zaman en iyi sonucu alırız. Sadece teorik yetmez. Pratiğe dönüşürse faydalı olur. İnşallah bu cami öğrenci kardeşlerimizin bilgilerini pratiğe dönüştürdüğü önemli bir merkez olacak. Öğrencilerimiz hafızlık ve uygulama merkezleri gibi şansa sahip olacaklar. Bu duygularla caminin yapılmasında emeği gecen tüm herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir ilk olma özelliği taşıyor

Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “2016 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzle yapılan bir protokolle bu proje okulu hayata geçirildi. Temelini attığımız 400 metrekare ibadet alanı ile içerisinde 8 tane derslik barındıran ve bir ilk olma özelliği taşıyan uygulama camimiz çocuklarımıza bu proje okulumuzda öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkanı sağlayacak. Camimizin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Allah’ın mescitlerini inananlar kurar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Allah’ın mescitlerini Allah’a inananlar imar eder. Bizim inanç esaslarımızda en önemlisi Allah’a inanmaktır. Allah’tan başka kimseden korkmamaktır. Allah’ın mescidini imar ederken maddi imkanlar bir şekilde tamamlanır. Esas olan ise içini imar etmektir. İçini imar etmekte Allah’a inanan gençler yetiştirerek gerçekleşecektir. Peygamber efendimizin hicretten sonra ilk işi Mescid-i Nebi’yi kurmak oldu. Daha sonra ise suffeyi kurarak eğitime gösterdiği önemi anlıyoruz. Burada işte suffe özelliği taşıyan bir cami kuruluyor. Burası inşallah ilim, irfan, bilgi, hikmet yuvası olacak. Dua ediyoruz ki inşallah burada ilim merkezinde hemen yanında kurulacak camide İslam’ın ilkeleri öğretilecek, burada yetişecek öğrencilerimizde hem insanlığa hem de ülkemize yararlı gençler olacaklar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim