Sakarya Berberler Esnaf Odası’nın aidat borçlarını ödemeyen üyelere yönelik başlattığı uygulama doğrultusunda, dün bir berberin evinde haciz işlemi gerçekleştirildi. Biriken aidat borcuna karşılık evde haciz işlemi yapan memurlar, oturma odasındaki koltukları haczetti. Sakarya Berberler Esnaf Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu tarafından başlatılan uygulama ile esnafa birikmiş aidat borçlarıyla ilgili olarak ihbarname gönderilmiş, ihbarnamelerin evlere gönderilmesi sebebiyle çok sayıda esnaf şikayette bulunmuştu. Aidat borcu olan esnafın bir kısmının faaliyet belgesi alamadığı ancak yeni Başkan Hacıoğlu’na yakın olduğu bilinenlerin böyle bir sorun yaşamadığı iddia edilmişti. Erenler İlçesinde bir berberin dükkanına hacze giden icra memurları, esnafın senet imzalamasıyla işlemi durdurmuştu.

ASILSIZ DEMİŞTİ

Başkan Haluk Hacıoğlu, iddiaların gülünç olduğunu ve ispatlanması gerektiğini belirterek, “Son günlerde özellikle odamıza, yönetimimize ve şahsıma karşı başlatılan
karalama ve çamur atma girişimleri hızla devam etmektedir. Bu iddiaları gündeme getirenler, mesleğimizin itibarını zedelemek ile birlikte yönetimimizi karalamaya çalışmaktadır. Yine iddia edildiği üzere 40 üyeye aidat borcu ihbarnamesi ve icra gönderdiğimiz söylenmektedir. Bu iddia gülünç olmakla birlikte ispatlanmakla mükelleftir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

AMA GERÇEK BAŞKA

Bu iddialar sebebiyle suların durulmadığı Sakarya Berberler Esnaf Odası’nda üye olan bir esnafın evine dün haciz yapıldı. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir çalışamadığını beyan eden esnafın evinde inceleme yapan haciz memurları evde bulunan koltuk takımını haczetti. 2 bin 500 liralık borç sebebiyle evine haciz gelen esnaf ise duruma isyan etti.

Editör: TE Bilişim