Selüloz İş Sendikası’nın işyerinde yetki alacak çoğunluğu elde etmesinin ardından, işveren tarafından sebepsiz yere işten çıkartılan ve ‘kendi istekleriyle çıktıklarını’ belirten belgeye imza atmaları istenen 6 işçi, Bizim SAKARYA ’ya konuştu. Fabrika kapısında eşleriylle birlike eyleme başlayan ve bayramı eylemde geçireceklerini ifade eden işçiler, işe dönünceye kadar eylemi sürdüreceklerini kaydetti.

İŞÇİLER NE DEDİ?

Aytaç Kaya: Çarşamba günü işten çıkarıldık, bize  “Ailevi nedenlerden ötürü iş yerinin değişmesi ile kendi isteğimizle çıktığımızı “ beyan etmemiz için kâğıt verdiler. Üç gün süre tanıyıp, noterde bu kâğıdı yazdırıp onaylatıp,  fabrikaya getirmemiz istediler. Getirdiğimizde kıdem tazminatı ve tüm sosyal haklarımızın hemen yatırılacağı söylendi. Sonra çıkışımız verdiler, güvenlik eşliğinde bizi götürüp Söğütlü OSB Sapağına bıraktılar. Biz hakkımız arıyoruz hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. 3 gündür fabrika önünde eylemdeyiz . İşe geri dönene kadar eylemimizi adaşlarımızla sürdüreceğiz. ”

Müjdat Aytekin “  bizleri işten çıkartıp kendi isteğimizle çıktığımız beyan eden noter onaylı evrakı getirmemiz istediler dört yıldır burada çalışıyorum eyleme devam edeceğiz içerde arkadaşlarımızda mağdur omlarını istemiyoruz biz sonuna kadar mücadele edeceğiz”  Serkan Demir: “ Bizi işten çıkartırken müdüre  neden böyle olduğunu sorduğumda bana verdiği cevap “sendika üyeliğini çok erken yaptınız işten atılma sebebin bu” diye cevap verdi. Biz burada mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Dayanabildiğimiz kadar eyleme devam edeceğiz“

Rüstem Erkan Yerliova: “Yaklaşık 5 yıldır burada çalışıyorum . Eski ismi Norm’du şimdi İspanyol Saica aldı, 2 ay oluyor. Yeni kurumsal firrma aldığında sevinmiştik,  bizler beklediğimizden çok kötü bir sonuç ile karşılaştık. Biz burada yasal hakkımızı kullandık, ‘sendika’ dedik, ‘hak’ dedik . Sendikamıza sonuna kadar güveniyoruz. Fabrika içindeki tüm arkadaşlarımıza sonuna kadar tam güvenimiz var. Biz bu şekilde bu muameleyi hakketmedik. Ben buraya 5 yıl gece gündüz emek verdim . Bu böyle olmamalıydı, insanca çıkarılmalıydık. Önümüz bayram, benim çocuğum  bugün apandist ameliyatı oldu, o orada yatıyor ben buradayım. Onun hakkını savunuyorum ,sonuna kadar da savunacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada cebimdeki son kuruşu bitene kadar bu kapıda olacağım ,herkes bunu  bilsin. Ben çalışmak zorundayım , çalışayım ki çocuğumun ailemin karnını doyurayım. Ben Eskişehirliyim , gurbetçiyim . Makine ustasıyım, beni onlar buraya getirdiler. Şimdi  o makine çalışmıyor yatıyor, benden başka çalıştıracak yok. Neymiş içeride iş yokmuş sabahtan beri kamyonlar gerilip gidiyor nasıl iş yokmuş, bizi sendika istedik diye işten çıkardılar. Biz işimizi geri alana kadar burada mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Hayrullah  Güçlü: “Ben 8 ay oldu buraya grip çalışıyorum sendikaya üye olduk diye bizi çıkardılar. “

Ahmet Akın Beyiç: “ Sendikaya üye olduk, içerdeki diğer arkadaşların gözünü korkutmak için bizleri kapının önüne koydular. Elimize evrak verdiler notere yaptırın “kendi isteğimizle çıktık” diye... Biz bunu kabul etmedik, sanki ben kendim çıkmış gibi tazminat talep etmiş gibi konuma sokmak istiyorlar. Bizim Mahkeme açmamız için böyle bir yönteme başvurdular. Sendikaya bilgi verdik fabrika önünde eyleme başladık.” Nurettin ERYILMAZ 

Editör: TE Bilişim