DÜKKANLARINI AÇMADILAR

Geçtiğimiz haftalarda alınan karar ile kısıtlamaya tabi olan ve dükkanları kapalı yada sadece paket servise açık olan işletmelerin belli saatler arasında yeniden açıldığını anımsatan Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, “Kafe, restoran, çay ocağı, kıraathane gibi işletmeler uzun süredir kısıtlamalar kapsamında kapalı yada sadece paket servis hizmeti verebiliyordu. İşletmelerimiz yeniden açıldı ancak kıraathanelerimizde oyunların serbes kalmamasından dolayı bir çok esnafımız dükkanlarını açmadı. Ayrıca Ramazan Ayında kapalı olacak olmalarından dolayı da yine birçok işletmemiz 15 gün için dükkanlarını açma masrafına girmek istemedi. Uzun süredir kapalı olan bir işletmeler, yeniden açılırken temizlik, yeni malzeme ve ekipman alımı ile eleman istihdamının masraflarının kendilerini kurtarmayacaklarına inanarak kapalı kalmayı tercih ettiler” dedi.

BAYRAM SONRASI

Ramazan ayında bu işletmelerin kapalı kalacak olmasını istemediklerini aktaran Alişan, “Ancak yaşanan son gelişmeler ve hızlı vaka artışları biz esnaf ve sanatkarların yine bu virüsün en büyük faturasını ödemesi gerektiğini gösteriyor. Biz ilgili meslek odalarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde Ramazan Ayında açık olmamız gerektiğini farklı mecralarda söyledik. Ancak karar vericiler bunun tam tersini düşünüyor. Onun için biz de diyoruz ki, Ramazan Ayı yani bayram sonrasında kısıtlamalar kalkarak esnaflarımızın işletmelerini tam manası ile açabilmesi sağlanacaksa biz Ramazan Ayında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bayram sonu tamamen açılacaksak

Ramazan’da kapalı kalmaya razıyız. Yeter ki turizm sezonun da açılması ile birlikte, işletmelerimiz tüm faaliyet alanlarını müşterilerine sunacak şekilde tekrar açabilsin. Yinelemek gerekiyor ki Sakarya’nın esnaf ve sanatlarları üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Ancak karar vericilerin de bu fedakarlığımızın farkında olarak Ramazan Ayı sonrasında artık dükkanlarımızı tamamen açmasını da büyük bir önemle bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim