Adapazarı Belediyesi’nin arkasındaki meydanda, 40 hisseli binanın olduğu arsası, üç okul yapımı karşılığında müteahhide ihale edileceği gündeme geldi. Konuyla ilgili gazetemiz yazı işlerinden Nurettin Eryılmaz’a değerlendirmelerde bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, dikkat çeken açıklamalara imza attı. Işıksu, şunları kaydetti:

ÖNCEDEN HABERİM YOKTU

“Milli Emlak’ın hukuki bir kararı, okulla ilgili bir ihalenin içine koyulmuş. Biz de bakıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Birçok arazi bu ihalenin içine koyulmuş. Bizim için değişen çok fazla bir şey yok. Benim verdiğim bir sözle bir alakası yok. Önceden bundan haberim yoktu. Burada önce detayları almamız gerekiyor. Alacağız, bakacağız, daha sağlıklı değerlendireceğiz. Analiz edelim durumu.”

HERKES İYİ BİR ŞEY OLSUN İSTER

“Bunun iyi tarafı ya da kötü tarafı yok. Durumu inceliyoruz, bakıyoruz. Burada Milli Emlak’la birlikte 40 civarında hissedar var. Adapazarı Belediyesi, Vergi Dairesi dâhil şahıs hisseleri de var. Bunlarla konuşacağız, gereğini yapacağız. Burada her biri bir şey yapılmasını arzu eder. Meydanın da altı otopark üstü iş merkezi olacak şekilde güzel bir şey yapılmasını herkes arzu eder.”

TOPLAM BEDEL 34 MİLYON LİRA

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun, tam olarak bahsi geçen bölgede yapmak istediği Ada Meydan projesi bulunuyordu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan İhale 3 Temmuz Çarşamba günü 14.00’te müdürlük binasında yapılacak. Okulların yapımını üstlenecek müteahhide ayrıca ikisi Ozanlar’da, ikisi Alandüzü’nde, biri Karakamış’ta, biri de Adapazarı Belediyesi önünde olmak üzere toplam 30 bin 663 metrekare yer verilecek. İlanda arsaların toplam bedeli 34 milyon 118 bin lira olarak belirtildi. Nurettin ERYILMAZ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan ihale ilanına göre; Milli Emlak Müdürlüğü, 3 okul yapımı karşılığında aralarında Adapazarı Belediye Binası önünde bulunan Yeni Belediye İşhanı’nın da dâhil olduğu 6 arsayı müteahhide verecek.

Editör: TE Bilişim