Pazar Otizm projesi büyük ilgi gördü

Projenin öncülüğünü yapan Sapanca İlköğretim Okulu Öğretmeni Ufuk Özdemir, “Otizmli çocuklar şimdiye kadar yapamadıkları ve başaramadıkları konularda destek alarak bunu başarmaya çalışacaklar. Otizmli çocukların sosyal hayata katılarak becerilerini geliştirebilmelerini amaçlayan Pazar Otizm tamamen çocukların sosyalleşmesine yönelik bir projedir. Çocuklarımızın eğitimleri bireysel aldıkları için sosyalleşmeleri, insanlarla iletişim kurmaları, 2’nci, 3’üncü kişilerle iletişim kurmaları zor olmuştu bu projeyle çocuklarımızda büyük ilerleme olacağına inanıyorum. Pazar Otizm projesi Sapanca Belediyesi’nin de katkısıyla büyük ilgi gördü ve hayat buldu. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e verdiği anlamlı ve büyük destekten dolayı kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Maddi desteğin değil manevi, desteğin önemi çok büyük

Çocukların yaşam koçlarının alış veriş yapanlardan acele etmemelerini, çocukların buyurun demelerini beklemelerini, kaç tl diye sormalarını ve ardından fiyatı çocukların söylemelerini bekleyerek sosyal diyalog noktasında onlara destek olmalarını rica ettiler. Bu projede maddi desteğin değil, manevi desteğin daha büyük olduğunun önemine değindiler ve Yaşam Koçu Selçuk Abuç “Bu proje ve alışveriş tezgâhında hiçbir şekilde kar amacı gütmüyoruz. Alışveriş esnasında iletişim kurmalarına ve az da olsa konuşmalarına katkıda bulunursanız onları mutlu edersiniz” dedi.

Aile ve öğretmenlerin bu süreçte çabaları çok büyük

Ziyarette bulunan velilerden Ebru Çiçek; aile ve öğretmenlerin bu süreçte çabaları çok büyük. Çocuklarımızın daha iyiye gitmeleri için hep birlikte ekip olarak çaba sarf ediyoruz. Sosyal hayatta katılmaları açısından hayata geçirilen bu proje çok önemli ve projeye destek veren Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e ve emeği geçen herkese çocuklarımız ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah hocalarımızın belirledikleri süre sonunda çocuklarımızın kaydetmiş oldukları ilerlemeyi hep birlikte göreceğiz” dedi.

Başkan Özen, “Kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu gördükçe biz de mutlu oluyoruz”

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyetini dile getirdi ve “Cuma günleri 2 saatlik bir süreden oluşan bu projenin otizmli kardeşlerimizi topluma kazandırma ve iletişimlerini sağlama anlamında çok faydalı olduğunu görüyoruz. Biz de Sapanca Belediyesi olarak bu projeye önem, destek veriyoruz. Otizmli kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu gördükçe biz de çok mutlu oluyoruz. Bu tip projelerin her zaman destekçisiyiz. Kardeşlerimizi mutlu edebildiğimiz, faydalı olabildiğimiz sürece bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretten dolayı ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

Hayatlarında ilk defa konuşma yetilerini kazanmaya başlayan otizmli çocukların sosyal hayata katılarak bu becerilerini ilerletebilmelerini amaçlayan Pazar Otizm standı her hafta Cuma günleri 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Sapanca Kapalı Pazar Yeri’nde hizmet vermeye devam ediyor.

Gerçekleşen ziyarette Ufuk Özdemir, Ebru Çiçek, İsa Aslan, Selçuk Abuç, Doğan Akkaya, Eyvaz Panahov, Barış Baykam, Dila Karacaoğlu, Sena Yüce Kaya hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim