Atatürk’ün dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker ve saygın bir lider olduğunu hatırlatan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, mesajında şunları kaydetti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak, milletimizin azim ve kararlılıkla yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırmış ve Cumhuriyetimizi kurarak dünyaya örnek olmuş büyük bir liderdir. Atatürk, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmiş ve Anadolu topraklarını kaynaştırarak bir ulus inşa etmiştir. Onun 'en büyük eserim' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi, tüm renklerini kucaklayarak kurduğu bu büyük yurtta, her türlü düşman ve tehlike karşısında şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızın bölünmez bütünlüğü için canımız pahasına korumaya devam edeceğiz.
10 Kasım, muzaffer komutan ve büyük devlet adamı Atatürk'ü, fikirleri ve idealleriyle anma ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma günüdür. Büyük bir coşku ve gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, millet olarak ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşıma gayreti içindeyiz. Bu süreçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu ve 2053 ile 2071 vizyonlarımızı gerçekleştirmeye kararlıyız. Ülkemiz büyük reformlar ve yatırımlarla, bölgesel ve global düzeyde güçlü bir ülke olduğunu kanıtlamıştır.
Atatürk'ün temelini attığı modern Türkiye'yi daha da yükseltmek için çalışıyoruz. Azim, cesaret ve kararlılıkla, bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa etme yolunda ilerliyoruz. Mazlumların umudu olan ülkemiz, idealleri ve ilkeleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."
 

Editör: Serkan Çağlar