Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin yöresel lezzetlerini ve özel tatlarını tanıtmak, ülkeye ve dünyaya duyurmak için çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda belediye iştiraki olan Belpaş bünyesinde kurulan Bal54 markası sayesinde, Sakarya’nın balı farklı kesimlere tanıtılıyor. Yürütülen son çalışmayı meclis toplantısında duyuran Başkan Ekrem Yüce, Bal54 ürünlerinin dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihraç edileceğini ve ÇAYKUR’un ülke genelindeki ofislerinde satışa sunulacağını açıkladı. Başkan Yüce, Sakarya balının ihracı için Amerika, İngiltere, Almanya ve Arnavutluk gibi ülkelerde devlet iştirakleri ve özel firmalarla görüşmeler yapıldığını ifade etti.

“Bal54 dünyanın dört bir yanında vitrine çıkıyor”

Sakarya’nın balını dünyanın tadacağını belirten Başkan Yüce, “Şehrimizin lezzetini, değerlerini ve simge olan ürünlerini Türkiye’de ve dünyada tanıtmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesindeki BELPAŞ çatısı altında Sakarya’nın ürünlerini üretmek ve vatandaşa ulaştırmak için önemli adımlar attık. Bal45, Süt54, Et54 veYumurta54 markalarının ürünlerini şehrin birçok noktasında kurduğumuz Yöresel Ürünler Pazarlarımız ile satış ofislerimizde vatandaşımıza sunuyoruz. Son olarak Bal54 ürünlerimizin yurt dışında satışı için Amerika, İngiltere, Almanya, Arnavutluk ve Kıbrıs’taki devlet iştiraki ile bazı firmalarla görüşmelerimiz oldu. İnşallah Sakaryamızın balı yakında dünyanın dört bir tarafında vitrinlerde olacak.” dedi.

“Bal üretimini vatandaşımızla birlikte yapacağız”

Başkan Yüce, “54 Katılımcıyla Arıcılık” projesi ve bal üretimiyle Sakarya’yı bu konuda zirveye taşıyacaklarını belirterek, “60 km uzunluğundaki Cennet Vadisi’nde 2 milyona yakın bitki bulunuyor. Üreticilerimizin yetiştirdiği arılar vadideki envaiçeşit aromatik bitkilerden topladıkları polenlerle bal üretecek. Yakında Sakarya Botanik Vadisi’nde ve şehrin çeşitli noktalarında katılımcı vatandaşlarla el ele verip balımızı kendimiz üreteceğiz. Ayrıca Sakarya’nın arı ırkını geliştirmek için ‘oğul arı’ üretimini destekliyoruz. 54 katılımcı, şuan bal üretimi ve Sakarya arı ırkı için çalışmalarını sürdürüyor. Yürüttüğümüz bu son çalışmayla, şehrimizin lezzetli ve özel olan balını dünyaya tattıracağız. Şehrin tarım, hayvancılık ve üretim potansiyelini ön plana çıkarmak için sürekli yeni projeler üretip, Sakarya’ya değer katmak için gayretle çalışacağız” diye konuştu. Büyükşehir’in proje görevlileri, dünya genelinde birçok ülkede devlet iştiraki ve özel firmalara numuneleri gönderdi. Gelen cevaplar doğrultusunda birçok nokta ile sözlü mutabakata varıldı.  Bal45 ürünleri, yakın zamanda dünyanın birçok ülkesinde satılacak.

Editör: TE Bilişim