Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüsü salgını nedeniyle internet ortamına taşınan ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ bu kez Mardinli eğitimciler ile gerçekleştirildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Selçuk, uzaktan eğitim döneminde gösterdikleri çabadan dolayı meslektaşlarına teşekkür ederek, “Bu zor günlerde öğretmenler olarak bizler toplumun yaralarını sarmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Artuklu’dan bağlanan Nevin Çete’nin oğlu Deniz, EBA’daki yaz dönemi hazırlıklarına dikkat çekerek, “Siz bizi bizden daha çok düşünüyorsunuz. Ben yaz aylarını yok saymıştım. Sizin bu yaptığınız şey için minnettarım” derken, Bakan Selçuk da, “Bizim görevimiz çocuklarımıza hizmet etmek” yanıtını verdi.

TELAFİ EĞİTİMİ

Bakan Selçuk, Yeşilli ilçesinden Orhan Kesim’in telafi eğitim ile ilgili sorusunu yanıtlarken, süreci izlediklerini kaydederek şunları söyledi:

* Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek’ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek.

Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz. 

Editör: TE Bilişim