İlk trafik kazası şöyle gelişti. Yol kenarındaki çöp konteynırını almak için Nurullah T. idaresindeki çöp kamyonu durdu. İki şeritli yolun sağında duran kamyonun arkasında kalan araç sürücüsü Metin K., sol geçitten geçen araçları kısa süre bekledi. Arkasından gelen araçların bittiğini zanneden Metin K., sol şeritten gelen Halil Alperen K. idaresindeki lüks aracı görmedi. Önüne çıkan araca yandan vuran Halil Alperen K., bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Halil Alperen K. idaresindeki araç orta şeritte bulunan refüje çarptı ve bir anda havalandı. Takla atan araç karşı şeride geçti ve 20 metre sürüklenen araç anca durabildi. Hava yastıkları açılan ve dumanlar yükselmeye başlayan araçta bulunan sürücü Halil Alperen K. ile yanındaki yolcuyu çöp kamyonundaki temizlik işçileri güçlükle araçtan çıkarttı. Araçtan gelen dumanlara müdahale eden vatandaşlar olası yangına izin vermez iken diğer sürücüler yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Yaşanan bu kaza bütün ulusal ve yerel gazetelerde yer alırken dün salah yine aynı yolda, aynı çöp kamyonu yine çöp konteynırını almak için durdu. Çöp kamyonunun arkasına yanaşan özel halk otobüsü sürücüsü bir anda yan yola çıkış yaptı. Ancak arkadan gelen Zuhal E. idaresindeki lüks araç önüne çıkan özel halk otobüsüne yandan çarptı, karşı şeride geçti. Ön lastiği patlayan araç güçlükle dururken, bayan sürücü bir süre kendine gelemedi.

İki aracın saatine kadar bir çok benzerlikle 2 gün arayla kaza yapmasına mahalle sakinleri 'Bu yolda yatır var. Sık, sık bu bölgede kaza oluyor. Hatta ölümlü kaza bile oldu. Biz bu yüzden tedirginiz" derken, güvenlik kameralara yansıyan 2 ayrı kazada dikkatsizliğin ön planda olduğu net bir şekilde görüntülere yansıdı. Öte yandan dün yaşanan kaza sonrasında kaçan özel halk otobüsü sürücüsü hakkında polis yasal takip başlattı.

Editör: TE Bilişim