30 BİN DOZ GELECEK

Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşıları dün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarlarından dağıtım yapılmak üzere dün tırlara yüklenmişti. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Sakarya'ya gelecek aşıların saklanmasıyla ilgili tüm önlemlerini aldı. İlimize ilk etapta 30 bin aşı gönderileceği öğrenildi. Aşının vurulamasına pazartesi günü başlanması hedefleniyor.

SEAH'TA 3 DOLAPTA

Hastanelerde bulunan aşı dolaplarının yanı sıra ısı derecesi 24 saat boyunca cep telefonlarından takip edilen soğuk depolarda da muhafaza edilecek aşıların il içi dağıtımında bir aksilik yaşanmaması için de tüm tedbirler alındı. SEAH'ta aşılar 3 farklı dolapta saklanacak. Aşı dolaplarının ısı değişimi durumunda o aşılar kullanılmayacak ve çöpe atılacak.

ŞİMDİLİK KAMU HASTANELERİ

Sakarya'da özel hastanelerde aşılama çalışması yapılmayacak. Sakarya'da ilk etapta kamu ve özel sektörde çalışan sağlık personelleri isteğe göre aşılanacak. Daha sonra ise Hendek'te bulunan huzurevindeki yaşlılar aşılanmaya başlayacak. Birinci partiden elde kalan aşılar risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için kullanılmaya başlanacak.

Editör: TE Bilişim