Toplantıya; İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yetkilileri ve projede sorumlu kişiler katıldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın  İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programında, İmalat sanayisine yönelik Endüstriyel Robotik Kol, Mikro Denetleyici ve PLC atölyesinin kurulması projesi ile 598 bin 387 lira 16 kuruş mali destek almaya hak kazandı.

ROBOT OPERATÖRLÜĞÜ

Projenin gerçekleşmesi ile Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgemizdeki tek Otomasyon Teknikleri ve Robot Operatörlüğü Atölyesine sahip olacak böylelikle Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören elektrik ve elektronik teknolojileri bölümü ve bilişim teknolojileri öğrencileri bölgede daha önce olmayan eğitim metotları ile nitelikli eğitim görerek endüstriyel üretim yapan, modern teknolojiye sahip fabrikalarda iş başı yapma imkânı bulacaktır. Ayrıca PLC otomasyon eğitimi, endüstriyel otomasyon sistemleri konusunda eğitim görecek olan elektrik ve elektronik bölümü ve bilişim teknolojileri bölümü öğretmenleri Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin teknik donanımını güçlendirirken kendi yeterliliklerini de geliştirerek iki bölüm arasında entegre iş birliği yapısı kurulacak.


Proje ile eğitim altyapısının geliştirmesi ve eğitici donanımının arttırılmasıyla birlikte bölgede ileri teknoloji alt yapısına sahip işletmeler için sürekli istihdam kaynağı oluşturularak bu durumun bölgenin ekonomisini geliştirmesi ve mesleki eğitime olan ilgi ve önemin arttırılmasına katkı sağlanması hedeflenmekte.

İŞBİRLİĞİ

İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, projeye emeği geçenlere teşekkür ederek bu ve buna benzer proje tabanlı çalışmaların önemine vurgu yaparak Arifiye İlçemizdeki sanayi kuruluşları ile işbirliği içerisinde proje sayısının arttırılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim