Hasan Alişan, genel kurulda yaptığı konuşmada, esnafın çıraklık sorununa değinerek, “Bu konuda meslek gruplarını bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çırak olmadan olmaz. Geleceğimizin temsilcilerini, sanatkarlarını yetiştirmek zorundayız” dedi.

Çırak sayısının 2010 yılında 92 iken, 2017 yılında 34’e düştüğüne işaret eden Alişan, “Bu da gösteriyor ki ülkede bir şeylerin yanlış gidiyor. Biz de bununla ilgili neler yapabiliriz diye düşündük ve ‘Çıraklık Arama’ Konferansını düzenledik. Çünkü, hiç kimse çıraklığa önem vermiyor. Bu geleceğimizle ilgili büyük bir sorundur. Herhangi bir yerde Kuran kursu ya da cami yapılacak dendiği zaman herkes bir yardımda bulunuyor. Çırakların da yetişmesi için de, devletten bir şey beklemeden kendimiz bu işe el atarak gerekli çalışmaları yapmalıyız” dedi.

“Her dönemde hesap veririz”

Alişan, şöyle devam etti:
“Almış olduğumuz emanetin önemini kavrıyoruz, anlıyoruz. Yaptığımız işlere karşılık bizler de her dönem hesap veririz. Görevlerimizi adam gibi yapıp, tekrar size hizmet etmek istiyoruz. Bu bir sevda işidir, bu bir fedakarlık işidir. Sanatkar camiası olarak sizin hizmetinizde ve emrindeyiz. Genel Kurula katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

AKP Milletvekili Recep Uncuoğlu da, çıraklık sorununun önemine işaret ederek, şunları söyledi:
“Başkanımızın dediği gibi Kuran kurslarına ve camilere verilen destek ve yardımlarla beraber çıraklık sistemi için de aynısı yapılmalıdır. Gereken destek verilerek, ülkemizin ekonomisi için çalışmalar yapılmalıdır. Çıraklık Arama Konferansı da bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Böyle anlamlı ve bilgilendirici toplantılar her zaman fayda vereceğine inanıyorum.“
Programın ardından kıdemli 51 esnafa plaket takdim edildi ve yemek ikram edildi.

Editör: TE Bilişim