TV  ekranlarında katıldığı bir programda sağlık çalışanları için “işlerini yaptılar paralarını aldılar” diyen SESOB Başkanı Hasan Alişan’a sağlık çalışanlarının tepkisi giderek büyüyor.

 Türk-Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, SESOB Başkanı Hasan Alişan'ın “işlerini yaptılar paralarını aldılar” sözlerine sert tepki gösterdi. Korkmaz, Hasan Alişan'ın sağlık çalışanlarından derhal özür dilemesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: 

"Sapla samanı birbirine karıştırıp, ağzından ne çıktığını bilmeyenler bu toplumun temel sorunlarından biridir. Bu kişiler dertlerini anlamayı bilmedikleri gibi ettikleri laflarında nereye gideceğinden habersizdirler. Onlara verilen bir koltukta oturmanın rahatlığı ile sadece konuşurlar.

Böyle bir zatı muhtereme de Sakarya’da rastladık.

Esnaf’ın pandemi nedeniyle yaşadığı zorluğu, ekonomik durumun anlatmak varken sağlıkçılar ne yaptı çalıştılar paralarını aldılar gibi abuk sabuk bir cümle kurmak Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı’na yakışmamaktadır.

Sayın Esnaf Başkanı her şeye cebindeki kağıtlardan bakıyor ve dünyayı böyle bir gözle görüyor olabilir ama sağlık çalışanları pandemi sürecinde hayatlarını ortaya koydular, ailelerini riske ettiler, şifa dağıttılar gece gündüz uykusuz kaldılar. Siz bunları yapmamış veya bunların sizin dünyanızda gram yeri ve değeri olmayabilir ama saygı duyun ve saygılı olmayı öğrenin.

Fedakarca bir mücadeleyi işlerini yaptılar, paralarını aldılar diye basitleştirerek küçülmeyin, basitleşmeyin.

Çok merak ediyorsanız önce şunu bilin. Sağlık çalışanlarının verdiği bu mücadelenin parasal bir değeri yoktur. Onu ölçecek bir meblağ da bize göre tedavülde değildir.

Paralarını aldılar meselesi de yanlıştır. Çünkü Pandemide sağlık çalışanları ekonomik olarak bizzat kayıpta yaşamışlardır. Biz bu dönemde çalışanların yaşadığı kayıpların giderilmesi ve alın terlerinin bir nebze olsa da karşılığının verilmesi için mücadele ediyoruz.

Açıklamalar yapıyor, neler yaşadıklarını ve ne talep ettiklerini kamuoyuna aktarıyoruz.

Siz bunları bilmiyor olabilirsiniz ama sorun öğrenin. Biz size öğretiriz. TV’lerde işkembeden sallamayın.

Burada sizin yapmanız gereken bir tek şey var o da çıkıp tüm sağlık çalışanlarından özür dilemek ve bir daha sağlık çalışanları aleyhinde konuşmamaktır."

Editör: TE Bilişim