Eğitimin, bilimin, sanatın temelinde kitapların önemli bir rol sahibi olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, okumanın geleceği aydınlatırken aynı zamanda kişiye içinde yaşadığı dünya ile bağ kurmasına da aracılık ettiğini ifade etti.

Nadide Eserler

Bilgiye ulaşmayı sağlayan yollardan birisinin de insanlara bilgi hazinelerinin kapılarını açan kütüphaneler olduğunu dile getiren Alemdar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çatısı altında hizmet veren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesindeki 11 bin kitaplık sanat, felsefe ve sosyal bilimler kitaplığının yanı sıra üç bin kitaplık çocuk kütüphanesiyle ülkemizdeki ilk 7/24 sivil kütüphaneyi hizmete kazandırdıklarını ve birçok nadide eseri kitapseverlerle buluşturduklarını söyledi.

Bilginin Kaleleri Kütüphaneler

Okuma alışkanlığını toplumun daha geniş kesimlerine kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Yusuf Alemdar; bu misyonla hareket ettiklerini ve bilişimdeki gelişmeleri de yakından takip ederek bilginin kaleleri olan kütüphaneler oluşturduklarını belirtti.

Kitaplarla olan dostluğu canlı tutmanın ve gelecek nesillere kitap sevgisini aşılamanın önemine değinen Alemdar, okuma sevgisinin daha da artması temennisiyle Kütüphane Haftası´nı kutladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim