AFAD Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik ve AFAD-Sen Genel Başkan Yardımcısı Akşit Dayı, Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında binayı gezen Başkan Çelik, AFAD görevlileriyle tek tek selamlaşarak kolay gelsin dileklerinde bulundu.

AFAD Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik ziyaret ile ilgi olarak yaptığı açıklamada, "Bugün Sakarya İl Müdürümüzü ziyaret ettik. AFAD çalışanlarıyla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Bizim temel amacımız AFAD çalışanlarının sorunlarını ve sıkıntılarını illeri gezerek tespitini yapmak. Çözüm odaklı olarak AFAD Başkanı ve İçişleri Bakanının nezdinde neler yapılması gerektiğinin önerilerinde bulunmak istiyoruz. Bu vesileyle ziyaretlerimiz devam edecek. Amacımız AFAD çalışanlarına AFAD tazminatı verilmesi, görevde yükselme, unvan değişikliğinin yapılması, atama ve yer değişikliği yönetmeliği olmasıdır. Risk tazminatıyla 3600 ek göstergenin AFAD çalışanlarının dahil edilmesini istiyoruz. Mayıs ayında hükümetimizin 3600 ek göstergenin kamu çalışanlarıyla alakalı bir çalışması var. Biz diyoruz ki her türlü arazi şartlarında her türlü risk gurubunda görev yapması nedeniyle

AFAD çalışanı dahil edilmesini düşünüyoruz. Bu vesileyle gerekli çalışmalarımız devam edecek. İnşallah güzel bir çalışma sonucunda çıkacak olan neticeyle beraber herkesin mutlu olabilmesine vesile oluruz inşallah" dedi.

Kaynak: iha