Demokrasi Meydan’ında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve CHP İl Yöneticileri, çeşitli STK’lar ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘’Sakarya Demokrasi Meydanında Yapılan Yenilenme çalışması ardından Atatürk Anıtının yeni yeri pek çok Sakaryalı yurttaşımız gibi bizi de rahatsız etmiştir. Anıt yeni yerinde, arkasındaki tabelalardan neredeyse görünmemektedir. Anıtın arka panelinin kaldırılmış olması ve yerden yüksekliğinin de çok düşük bir seviyeye indirilmiş olması anıtı arkasındaki görüntü kirliliği içine hapsetmiştir.

Bizler tüm dünyanın önünde saygı ile eğildiği ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının bir meydan yenilenmesine feda edilmesini doğru bulmuyor ve bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapmış ve bu durumu halkımızla da paylaşmıştık. Geçen zaman içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan bir randevu talep ettik ancak halen tarafımıza bir dönüş alamadık.

Atatürk Anıtı neden bu kadar önemlidir diye düşünenler olduğunu biliyoruz! Onlara diyeceğimiz şudur ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısıdır. O’na olan sayı ve minnetin bir ifade olarak da pek tabi ki heykel veya anıtlarına özen gösterilmelidir. Anıt ve heykellerin, o toplumun tarihinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir sanat yapıtı olduğu unutulmamalıdır. Bu anlamda; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bize bıraktığı onurlu tarihin unutturulmaması için O’nun anıtlarına özel gösterilmeli ve güncel siyasete alet edilmemelidir.

Sormak istiyoruz; milli bayramlarda, Atatürk’ü anma haftası gibi özel zamanlarda anıta gelen insanlar tabelaların içinde kaybolmuş bir Atatürk anıtı önünde mi tören yapacaklar? Kaldı ki; En son 19 Mayıs Günü, yani Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapılan yürüyüşün arından alana gelindiğinde meydandaki tüm ışıkların kapatıldığı, anıtın zifiri karanlık içinde kaldığını gördük. Milli mücadelemizin 100. Yılında gösterilen bu tavrı anlamak mümkün değildir!

Eşi görülmemiş bir bağımsızlık savaşı vermiş ve bunu zaferle taçlandırmış bir lidere sahip olmanın gururunu yaşayan bizler, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına da gereken saygının gösterilmesini istiyoruz. Anıtın bir an önce eski yerine konulmasını, yüksekliğinin ve arka panelinin eskisi gibi olmasını istiyor ve yetkili birimleri sorumluluğa davet ediyoruz.

Esasında ne kadar farkındalar yetkililer bilemiyoruz ama bizler ana hattıyla ilk bakıldığında dikkati çeken olayı sizlere anlattık ama lütfen biraz buraya yaklaşın bu anıt buraya daha yeni konuldu fakat 3 tane harfi eksik düşmüş. Buraya yapılan yatırımın ne kadar büyük rakamlar olduğunu duyuyoruz keşke bu anıtımızı da buraya koyarlarken temizliği, bakımını yapmış olsalardı. Az önce yine duyarlı bir vatandaşımızın söylediği keza anıta bir engelli rampası yapılması gerekir diye düşünüyoruz.''

Editör: TE Bilişim