Yılmaz: “İsrail Vahşetini Kınıyoruz”

Adapazarı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, salgın önlemleri eşliğinde, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden AK Partili Meclis Üyesi ve Meclis Başkanvekili Mehmet Yılmaz, yaptığı konuşmada, İsrail’in mazlum Filistin halkına mübarek Ramazan ayında vahşet uyguladığını aktardı. Yılmaz, “İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik vahşetini kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletlerin liderleriyle görüşerek vahşetin durması için gayret gösteriyor. Filistin halkının yanındayız ve bu vahşetin bir an önce son bulması çağrısında bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Akman: “Filistin Halkının Yanındayız”

AK Parti’li Meclis Üyesi Nilgün Akman, gündem dışı yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin’deki pervasız saldırılarını en sert şekilde kınadıklarının altını çizdi. Akman, “İsrail'in, yaptığı bu zulüm hiçbir gerekçe ile açıklanamaz. Henüz yeni doğmuş bebekleri dahi katledebilen bir Devlet anlayışı olamaz. Bunun adı savaş olamaz. Bunun adı saldırı olamaz. Bunun adı savunma olamaz. Bunun adı olsa olsa vahşet olur ki bunu yapandan da insan diye bahsedilemez. Bunu yapana açık net terörist denir. Hiçbir açıklama, hiçbir hak iddiası ve hiçbir dayanak bebeklerin, çocukların ve kadınların öldürülmesinin üstünü örtemez. Buradaki yerleşimcileri evlerinden etmek amacı ile başlatılan sözde operasyonların Uluslararası hukukta, insan hakları hukukunda hiçbir şekilde yeri yoktur. Şu ana kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in saldırılarına karşı Filistin’e destek olmak için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere girişimlerini sürdürdü. Cumhurbaşkanımız başlattığı diplomatik girişimlerle 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla telefon görüşmesi yaptı. Görüştüğü liderleri, İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze ve Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına ve baskılarına karşı birlikte etkili şekilde harekete geçmeye davet etti. Ayrıca Ülke olarak her platformda dün olduğu gibi bugünde mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu dile getirdi. Hangi vicdan, hangi kanun, hangi yasa, hangi uluslararası diplomasi, hangi insan hakları bu vahşete geçit veriyor? Ve dünya neden bu insanlık dramına sessiz kalıyor? Şimdi buradan bir kez daha İsrail’in bir devlet değil, terör örgütü olduğunu ifade ediyor ve bu terör örgütünün yaptıklarının yanına kar kalmasını asla kabul etmiyorum. Allah başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere yeryüzündeki mazlum İslam coğrafyasını korusun, hepimizin yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Muhalefet Partilerinden Zulme Kınama

İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı ve CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay da partileri adına yaptıkları konuşmalarda, İsrail’in mazlum halka saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayarak daha güçlü ve caydırıcı hamlelerin de beraberinde gelmesi gerektiğini söyledi.

Bayrak: Ticaretin Kalbi Adapazarı Esnafın Yanında

AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak, yaptığı konuşmada, Adapazarı Belediyesi tarafından Çark Caddesi Yavuz Sokak yenileme çalışmaları ile ilgili esnafın teşekkürünü paylaştı. Bayrak, “Ticaretin kalbi olan Adapazarı’mız esnafın yanında olmaya devam ediyor. 10 gün içinde Çark Caddemizin önemli bir sokağı olan Yavuz Sokak’ta çalışmayı bitiren Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu ve Başkan Yardımcımız Sn. Yusuf Özden ve Belediyemiz ekiplerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kırsal Mahalle ve Yerleşik Alan Yönetmeliği Konuşuldu

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, İYİ Partili Meclis Üyesi Türker Ergül, kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan yönetmeliği ile ilgili düşüncelerini aktarırken, AK Partili Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, CHP’li Meclis Üyesi Akbay’ın iddialarına cevap verdi. Tömekçe, “Belediyemiz ilgili yönetmelik hakkında çalışmalarını gayretle sürdürmektedir ve tüm ayrıntıları değerlendirmektedir. Ayrıca 84 mahallemizde hiçbir mera satılmamıştır, satılması söz konusu dahi olamaz.” diye konuştu.

Şehit Ömer Özdemir’in Adı Yaşatılıyor

Konuşmaların ardından 6 maddelik meclis gündemine geçildi. Gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 4. maddesine istinaden Yağcılar Mahallesi 1423 Sokak’ta bulunan çocuk parkına Şehit Ömer Özdemir Parkı ismi verildi. Şehit Ömer Özdemir Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, çok yakında, güzel bir park daha Adapazarı’na kazandırılmış olacak. Meclis Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel, Yusuf Özden ve meclis üyeleri ile birlikte kararın ardından şehit eşi Yağmur Özdemir’e çiçek takdim etti.

Adapazarı Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı, 1 Haziran Pazartesi günü saat14.00’da gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim