Adapazarı Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda meclis üyeleri, gündem öncesi talep ve görüşlerini dile getirdi. 
AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Reşit Yazıcı, toplumda engellerin tanımının tam yapılmasını ve belediyenin engelsiz yaşam projelerine daha çok yer vermesini istedi. MHP Grubu da zabıtaların etkin görev yapması ve şehirdeki kuralların işletilmesi gerektiğine işaret etti. Başkan Mutlu Işıksu, “Bize bağlı zabıta ekipleri şehide görevlerini sürdürürken Büyükşehir zabıtasıyla görev karışıklığı olmaması için istişare ederek çalışıyorlar” dedi.


CHP’Lİ AKBAY BORCU SORDU

Daha sonra kürsüye gelen CHP’nin Meclis Üyesi Haluk Akbay, 2018 yılı için 2 milyon TL öngörülen ancak 2 milyon 496 bin 330 lira gerçekleşen faiz giderini sordu. Akbay, Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde “Belediyenin bankalara, SGK’ya, vergi dairelerine, üçüncü kişilere ve diğer kurum ve kuruluşlara faize bağlı ve açık hesap olarak borçları ne kadardır?” ifadelerine yer verdi. BAŞKANIN İFADESİNE KATKI Akbay, “Sayın Başkanımızın ‘Adapazarımızın menfaatine olan her görüş ve öneriyi değerlendirecek, hemşerilerimizin ihtiyacına cevap verecek hizmetleri sunmak için gece gündüz büyük gayretlerle çalışacağız’ ifadesine katkıda bulunmak, bilgi ve düşüncelerimi aktarmak istiyorum” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: 


25 YILDIR FUAR ALANI YOK

“Adapazarı’nda bazı yatırımları Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlamaması nedeniyle şehrin görüntüsünü bozuyor. Örneğin, Demokrasi Meydanı daha önce fuar alanı olarak kullanılıyordu. Dini bayramlarda da lunapark olarak kullanıldı. Ben, bir Adapazarlı olarak Adapazarı’na yakıştırmıyorum. Biz eğer 25 yılda Adapazarı’na bir fuar alanı yaratmadıysak önceki belediye başkanının bu meydanı Türkiye’nin en gözde meydanı yapacağını ifadesine aykırı düştüğünü görmüş oluyoruz.” ATATÜRK BÜSTÜNÜN YERİ “Meydanın bir an önce tamamlanmasını, belediye meclis üyesi olarak Büyükşehir Belediyesi’nden talep ediyorum. Aynı meydanda Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı var, arka tarafında işyerlerinin isim tabaları var. 100 yılın lideri, dünyaca kabul edilen Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu yerin arkasındaki görünümü çok acıtıcı bir tablodur. Bu yerin değiştirilmesini talep ediyorum.”

TABURE VE UFAK MASALAR

“Şemsiyeli Bahçe’ye geldiğimiz zaman, orada da bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu memlekete hizmet etmiş, vergi vermiş, çalışmış 55 yaşı ve üstü emekli insanların, ne yazık ki taburelerde, ufak masalarda, üç beş şemsiyenin altında toplanarak oturuyorlar. Şehrin merkezine yakışmayan bir tablodur. Buranın da düzenlenmesini talep ediyorum. Bu, burada oturan insanların talebidir. Aynı şekilde Orhan Cami ve Uzunçarşı taraflarında da aynı tarzda tabure manzarası var.”

KENDİ ŞEHRİNE HİZMET ETSİN

“Adnan Menderes Caddesi üzerinde Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi yıkıldı. Yenisi ne zaman yapılacak? Şu anda orası mezbelelik halinde duruyor. Sakarya Doğum Hastanesi tabelası diyor ki; ‘200 yataklı’, bir başka yazıda ‘250 yataklı’ dveniyor. Hastane, inşat halinde. 18 yıldır ayni siyasi parti var. Başka işlerle uğraşacaklarına gelsinler kendi şehrine hizmet etsinler diye düşünüyorum.”


MİLLET BAHÇESİ VE TÜMEN

“Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tasnifleriyle Milet Bahçesi, 63 bin metrekare üzerinde kurulacak olan yerin son hali içler acısı durumdadır. Onun yanında çark mesire yeri de aynı şekilde atıl durumda bırakılmıştır. Milet Bahçesi ne zaman tamamlanacak? Tümenin karşında askeri lojmanların olduğu yer yıkıldı, o alan da atıl durumunda. Burası Adapazarı’nın kalbi olan yerlerdir. Dışarıdan şehrimize gelen insanların, bu belirtiğim yerleri bu şekilde görmesi hiç hoş bir durum değildir.”

17 MADDE KARARA BAĞLANDI

Yapılan konuşmaların ardından 17 madde tek tek görüşülerek karara bağlandı. İlk 7 madde komisyona görüşülmesi için havale edildi. 8 ve 15’inci maddeye kadarki maddeler kabul edildi. 16’ncı madde konusu komisyona ide edildi, 17’nci madde yeniden incelenmek üzere plan bütçe komisyonuna gönderilmesiyle meclis toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilişim