Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarında bugüne kadar yalnızca salgının ilk günleri dışında  uç noktaki iller arasında gösterilmeyen Sakarya’da koronavirüs vaka ve hasta sayısı artmaya devam ediyor.
Sakarya'da  'Hayat Eve Sığar' uygulamasına göre, yüksek risk ifade eden kırmızı rengin bazı bölgelerde artması dikkat çekti.
Haritaya göre, Adapazarı, Erenler, Serdivan, Arifiye, Sapanca, Geyve, Pamukova, Taraklı, Karapürçek, Akyazı, Hendek, Karasu, Ferizli ilçelerinde yüksek risk ifade eden kırmızı rengin olduğu görülüyor.
ENDİŞE VERİCİ
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, önceki gün TV 264’te katıldığı ‘Gazeteciler  Soruyor’ adlı programda koronavirüs vaka sayısındaki artışı endişe verici boyutta olduğunu açıklamıştı. Yavuz " Vaka sayılarında artış endişe verici boyutlarda. Hatta pandeminin ilk pik yaptığı zamanları bile geçti. Ölüm oranlarında  ise o denli bir yükseliş olduğunu söyleyemeyiz "demişti.
İLK DALGANIN ÇOK ÜZERİNDE
Vaka sayısı ilk dalgadaki pik seviyesininin çok üzerine çıktı. Resmi  makamların 170’leri gördük demesine karşın İl Sağlık Müdürlüğü içindeki kaynaklar bu sayının günlek 250’ye ulaştığını, hasta sayısının ise 5’lerde olduğunu belirtiyor.

Editör: TE Bilişim