Adapazarı HEM Müdürü Abdulvahit Uygar ilgi duyan her vatandaşımızın kurumun; adapazarıhem.meb.k12.tr web sitesi üzerinde bulunan online başvuru kayıt linkini kullanarak Geleneksel Baskı Sanatları kursuna başvuruda bulunabileceğini ifade ederek, “Kursumuz öğrencilere tamamen ücretsiz olup, baskı makinası Döner Sermaye çerçevesinde Sakaryalı Sanat Severlere ve Esnafımıza cüzi bir bedel karşılığında diğer zamanlarda kullanımına açık olacaktır” dedi.

.

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezindeki kurslarla ilgili de bilgi veren Uygar, “Bakanlığımızın son zamanlarda önemle üzerinde durduğu "Köylerdeyiz" projesi çerçevesinde "Tıbbi Aromatik Bitkiler" kursu, "Bitki Aşılama" kursu, "Organik Tarım" kursu, "Mantar Yetiştiriciliği" kursu, "Peyzaj ve Dış Mekân Süs Bitkileri" kursu, "Örtü Altı Bitki Yetiştirme" kursu, "Süt Hijyeni" kursu, "Bitki Zararlılarıyla Mücadele" kursu, "İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği" kursu, "Keyif Bitkileri Yetiştiriciliği" kursu, "Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği" kursu, gibi tarıma ve kırsal kesime yönelik kurslarımız devam ediyor. Bu yöndeki talepler anında karşılanmaktadır. Ayrıca Yeni Sakarya Spor Stadının altında bulunan Cep Spor Salonunda 21 adet spor kursumuz hizmet vermektedir.

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezimizin tanıtım videoları ulusal düzeyde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün sayfalarında ve kurumumuzun sosyal medya sayfalarında yayınlanmaya başladı. Amacımız Adapazarı’mızda Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına dâhil olmayan hiçbir ev ve birey bırakmamak. Mutlaka herkesin yerini alabileceği toplamda 3.636 adet kurstan birini incelemesini ve kayıt olmasını sağlamaktır.

Son dönemde 250'ye yakın Usta Öğretici ile yıllık 30.000 öğrenciye eğitim verilen merkezimizde Açık Ortaokul ve Açık Lise faaliyetleri de tüm hızıyla devam ediyor.

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezimizde Nisan ayı içinde; Rusça Eğitimi, Fransızca Eğitimi, İşaret Dili Öğreticiliği, Mantar Yetiştiricisi, Organik Tarım Uzmanı, Piyano, Gitar, Bağlama, Keman, Bilişim ve Grafik Tasarım, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı, Almanca Eğitimi branşlarında Ücretli Öğretmen başvurusu ve alımları yapılacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilişim