AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Sakarya Gazeteciler Birliği’nin (SGB) misafiri oldu. Elegante Restoran’da düzenlenen kahvaltılı programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Atabek, İl Başkanı Yunus Tever ve bazı il yöneticileri katıldı. SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, Başkanvekili Müjdat Çetin, Yönetim Kurulu üyeleri Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Engin Arapoğlu, Ahmet Kaya ve gazeteciler Levent Bayri, Hamdi Yuluğ, Nurettin Eryılmaz ile Erhan Tandoğan’ın hazır bulunduğu toplantıda şehrin gündemindeki konular değerlendirildi.

ADA TRENİ

Şehrin tüm sorunlarını yakından takip ettiklerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaklaşan yerel seçimler, Ada Treni, inşaatı süren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve de Sakaryaspor konularına değindi. Ada Treni ile ilgili TCDD’ye bir çalışma yaptırdıklarını söyleyen Yavuz, “Hazırlanan bu çalışmanın ardından Büyükşehir Belediyesi ile de görüşecek ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Farklı formüller üzerinde duruluyor. Çok ama çok yakında bu konuyla ilgili kararımızı açıklayacağız. Toplumdaki beklentinin farkındayız” dedi.

HASTANE

İnşaatı süren 250 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Geçenlerde ilimizde Sağlık Bakanımız’ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Yüklenici firmanın da katıldığı toplantıda inşaatın önümüzdeki Kasım ayında biteceği sözünü aldık. İnşallah hastane bu yılsonuna kadar bitecek ve içinde anne oteli de bulunacak. Ve de üstüne basa basa vurguluyorum ki, hastane 250 yataklı olacak. Hatta proje üzerinde yapılan ek çalışma ile bu sayı artabilecek” diye konuştu.

SEÇİMLER

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldığını hatırlatan Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı’nın bu seçimde de 17-0 yapacağını ileri sürdü. Yapılan son anketlerde açık ara önde olduklarını kaydeden Milletvekili Yavuz, “Yüzde 99 ihtimalle yeniden 17-0 yapacağız. Bir sıkıntı görünmüyor. Birtakım ekonomik sorunlar olabilir ancak vatandaşımız beka meselesini çok iyi kavramış durumda. Vatandaşımız ülke üzerine oynanmak istenen oyunlara bu sefer de prim vermeyecek. Allah’ın izniyle bu seçimlerden de güçlenerek çıkacağız” ifadelerini kullandı.

SAKARYASPOR

Milletvekilleri olarak Sakaryaspor’un her zaman yanında olduklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben siyasi hayatım boyunca birilerinden yardım isteme konusunda kimseye bir şey diyemedim. Ama Sakaryaspor için yüzümü eğdim ve Şen Piliç sahibi Sayın Haşim Gürdamar’ı tam üç sefer aradım. Sağ olsun takıma 300 bin TL’lik bir destekte bulundu. Yine Kenan Sofuoğlu kardeşimizin yoğun çabaları sonucu BMC’den 2 mliyon TL’lik bir yardım sağlandı. Şimdi bütün bu çabalar bir teşekkürü hak etmiyor mu? Biz Cevat Ekşi başkanımızı seviyor ve kendisine güveniyoruz. Lakin gösterilen tüm bu çabalara karşın yapılan haksız eleştirilere de üzülüyoruz. Bilhassa Kenan kardeşimize yapılan eleştiriler son derece haksızdır.” Milletvekili Kenan Sofuoğlu da Sakaryaspor’un profesyonelce yönetilmesi gerektiğini söyleyerek, sponsorların da memnun edilmesinin ve küstürülmemesinin önemini vurguladı.

Editör: TE Bilişim