Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arlsanköylü, Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, OSB Müdürü Alim Yılmaz ve Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Şube Şefi Osman Gülcan tarafından karşılanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, daha sonra idari binaya geçerek mevcut yatırımlar ile yapımı devam eden projeler hakkında bir brifing aldı.

“Fabrikaların İnşaat Alanlarını Gezdi”

Buradaki temaslarının ardından OSB içerisinde üretim faaliyetlerini sürdüren Nişsan Tarım Ürünleri Fabrikasını ziyaret eden Vali Kaldırım, burada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra yapımı devam eden Orallar Zirai Ürünler Fabrikası, Suptek Yağ Keçeleri Fabrikası, Dövsan Dövme Çelik Metal Fabrikası inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, yatırımlar hakkında yetkililerden bilgiler alırken, işçilerle de bir süre sohbet edip kolaylıklar diledi.

“4 Bin 500 Kişilik Ek İstihdam Sağlanacak”

Sakarya’mıza yeni yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, bu kapsamda bugün Ferizli OSB’de 1 milyar 327 milyon TL yatırım bedelli, inşaatı başlayan 28 fabrikayı ziyaret ettiklerini, yeni genişleme alanında yatırımcı talebinin çok yüksek olduğunu, ilçedeki yeni fabrika yatırımlarıyla 4 bin 500 kişilik ek istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

“Ferizli Her Yönüyle Gelişmeye Açık Bir Konumda”

Ferizli’nin her yönüyle birçok güzelliği ve potansiyeli bünyesinde barındırdığına değinen Vali Kaldırım, ilçenin üretim ve lojistik alanlarında çok önemli bir noktada bulunduğunu, yeni üretim alanları, yeni OSB’ler ve genişleme alanlarıyla önemli bir üretim üssü haline getirileceğini, mevcut fabrikalar ile birlikte yapımı devam eden yatırımların da ilçenin gelişmesine çok büyük katkı sunacağını belirterek, bu konuda tüm paydaşlarla birlikte her türlü gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim