“3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nde yaptığımız yeniliklerle her yıl adından söz ettiriyor. Bu yıl en önemli yeniliklerden olan Demostrasyon alanıyla katılımcılara tasarım örneklerini sergileme imkânı sunulacağını belirten Adıyaman, demostrasyon alanında biyolojik gölet, hobi bahçesi tasarımı, sert zemin uygulamaları, kent mobilyaları, çocuk oyun grupları, sulama sistemlerine dair uygulamalar ve yenilikler sergilenecek.” dedi.

Her yıl daha iyiye…

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ne yönelik ilgiden memnun olduğunu belirten Adıyaman, festivale olan ilgi her yıl daha da arttığını belirtti. 3.sünü düzenlediğimiz festivalimiz için üreticilerden ve tüm sektör mensuplarından gelen dönüşler bizim için çok sevindirici olduğunu söyledi. “Geniş katılımcı profilimizle, tüm sektör mensuplarını festivalde buluşturmaya devam edeceğiz, 140 katılımcı firma ve 35 binin üstünde ziyaretçi bekliyoruz.” dedi.

Festival sektör için bir ihtiyaç…

“Üreticilerin satış ve pazarlama yapabilmesi için 50.000 m² festival alanımızda uygun koşullar oluşturuluyor. Bu açıdan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Festivalin sunduğu hizmetler de bu çerçevede geliştiriliyor. Son yıllarda, süs bitkisi ihracatında önemli adımlar atıldığını söyleyen Adıyaman, kaliteli üretimle birlikte daha fazla yabancı iş insanı ülkemizi tercih etmeye başladığını vurguladı. Festivale geçen yıl yirmi altı farklı ülkeden ziyaretçi katıldı, bu yıl özellikle Türk Cumhuriyetleri’nden yoğun bir katılım bekliyoruz. Böylelikle ihracat anlaşmaları için fırsatlar yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi sürecinde hedeflerimizden sapmadan ilerlemek adına gerekli önlemler alınıyor. Bu önlemler TOBB’un belirtmiş olduğu fuar organizasyonu önlemlerine uygun olarak yapılıyor. Bu festivalin sektördeki bu durgunluğa taze bir nefes getireceği düşüncesindeyim.”dedi.

Editör: TE Bilişim