Taraflar, fabrikaların ve işçilerin kaderini belirleyecek olan bu kritik randevu için 3 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’da TRYP by Wyndham Otel’de bir araya gelecek.

Sektör Anlaştı, Gözler Goodyear’da

Aynı sektörde faaliyet gösteren Pirelli, Brisa ve Prometeon fabrikalarında toplu iş sözleşmesi süreçlerinin anlaşmayla sonuçlanmasının ardından tüm dikkatler Goodyear’a çevrildi. Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikalarda yasal 60 günlük grev süreci işlerken, Çarşamba günü yapılacak toplantı tam anlamıyla bir "karar anı" niteliği taşıyor. Masada sergilenecek tutum, işçilerin grev kararı alıp almayacağını doğrudan belirleyecek.

Yüzde 12’lik Zam Teklifi Tıkanıklığa Yol Açtı

13 Mayıs’ta gerçekleştirilen son oturumdan sonuç çıkmaması üzerine taraflar arasındaki bağlar kopma noktasına gelmişti. İşveren tarafının masaya getirdiği son teklif krizin derinleşmesine neden oldu:

Kalem İşveren Teklifi Sendikanın Kararı
İşçi Ücretleri %12 Zam Reddedildi
Sosyal Haklar %40 Zam Reddedildi

Sendikanın Net Tavrı: Lastik-İş Sendikası yönetimi, sektördeki diğer fabrikalarda (Pirelli, Brisa, Prometeon) imzalanan sözleşme şartlarının altında kalacak hiçbir teklife imza atmayacaklarını daha önce sert bir dille kamuoyuna duyurmuştu.

Fabrikalarda Eylemler ve Gergin Bekleyiş

Görüşmelerin tıkanmasıyla birlikte Goodyear’ın İzmit ve Adapazarı tesislerinde bir süredir devam eden protesto ve eylemler, işçilerin kararlılığını gözler önüne seriyor. Sahadaki gergin bekleyiş sürerken, Çarşamba günü otel masasında alınacak sonuç, sadece sözleşmenin kaderini değil, fabrikalardaki üretim ve eylemlerin de geleceğini tayin edecek.

Muhabir: Haber Merkezi