Değerli Okurlarım; 2021 in bu ilk gününde sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Mutlu ve Sağlıklı bir yıl diliyorum. Yeni yılın bu ilk güzel gününü ben bu mevsimde hiç görmedim. Kar yağmıyor. Yağmur yağmıyor. CORONA Belası devam ediyor. Deprem haberleri geliyor. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Geride bıraktığımız 2020 yılı, dünyada ve ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Salgın, şiddet olayları, terör saldırıları, doğal afetler ve siyasi krizler başta olmak üzere hiç de iyi şekilde hatırlamayacağımız bir yılı geride bıraktık.

Ülkemizde neler yaşadık aslında maddi ve manevi nasıl bir imtihandan geçiyoruz hatırlamakta fayda var.

Corona Virüsü ilk 18 Mart 2020 de can aldı. Tabi bu bilgi Sağlık Bakanlığımızın açıklamasına göre. Şu an vefat sayısı 25.000 civarı. Bizde en yakın arkadaşlarımızı kaybettik. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ramazan Öner genç yaşta bu beladan hayatını kaybetti. Eski Tarım İl Müdürü ve Meclis üyesi abim Abdurrahman ÇAKAR, Sakarya ya 1985 yılında geldiğimde ilk Mobilyamı aldığım Göral Mobilya sahibi Enver abim ve daha nicelerini kaybettik. İşyerimizdeki mesai arkadaşlarımızın yakınlarını kaybettik. Mesai arkadaşımız Erdoğan Yazıcı’nın babası Kamil amcamızı kaybettik. Allah mekanlarını cennet eylesin.

2021 de de bu bela can almaya devam edecek. Umudumuz aşı idi. Ama buna ilişkin aldığımız haberlerde hiçte iç açıcı değil. Aşı için anlaştığımız Sinovac firmasının Çin de rüşvet ile aşı ruhsatı aldığı haberleri geliyor.

İlk günlerde fabrikaların üretimleri yaklaşık 2 ay durdu. Üretim kapasiteleri düştü.

Elazığ (41 kişi vefat) ve İzmir (117 vefat) depremleri. Bu arada bir türlü Deprem şiddetini doğru tahmin bile edemiyoruz. Bir kurum 6.8 dedi diğeri 7.

  • Sınır kapılarının açıldığı yönündeki haberler sonrası, Suriyeli mülteciler Yunanistan sınırına akın ettiler. Sonra geri döndüler…
  • Ayasofya miting ile 86 yıl sonra camiye dönüştürüldü. Bu miting te Corona kaç kişiye bulaştı sorumlusu kim? Yine işimiz Allah kaldı.
  • Kadın cinayetleri 400 ü buldu. Hızla devam ediyor.
  • Hatay’da ki orman yangınları.
  • Çığ felaketi (Van Bahçesaray – 42 vefat)
  • Uçak kazası (3 vefat 180 yaralı).
  • İdlib’te 33 askerimiz şehit oldu. Bu arada Suriyeli vatandaşlarımıza Corona bulaştı mı? Kaç kişi öldü? Bilemiyoruz. Ama onlara İDLİB te ev yaptırdık. Zorunlu olarak bizden de ev parası aldılar. Ama giden yok. Ekmek elden su gölden devam burada yaşamaya.
  • Kamu bankaları normalleşme adımları çerçevesinde, konut, taşıt, sosyal hayat destek ve tatil destek olmak üzere 4 yeni kredi paketi sundu. 587 milyar TL olarak açıklanan paketten sadece 14 milyar TL yardım yapıldığı ortaya çıktı.
  • Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi, 7 kişi yaşamını yitirdi çoğunluğu işçi 127 kişi yaralandı. Bu işletmede çalışan yabancı uyruklu işçilerde ölüm oranı ne oldu onu da duyamadık.
  • 22 Ağustos tarihinde, Giresun son 21 yılın en yüksek Ağustos yağışını aldı, yağışlar sonucunda meydana gelen sel felaketinde 11 kişi yaşamını yitirdi.
  • Ocak-Ekim döneminde iş kazalarında 1736 işçi hayatını kaybetti.
  • Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Sonradan rezervin 405 milyar metreküpe çıktığı duyuruldu. Ama fiiliyatta zaten orada çok önceden doğalgaz bulunduğu ama elimizdeki teknoloji ile çıkaramadığımız, Shell şirketinin platformları kurup parayı alıp gittiği ortaya çıktı.
  • Yılın son günleri benim memlekette 6 milyar TL lik altın bulunduğu açıklandı. Gerçek yine saklandı. Orada yıllar öncesinden altın rezervi vardı ve Koza altın şirket kurmuştu. FETÖ den yurt dışına kaçınca Gübretaş a devir edildi. Çevre felaketi ne olacak? Siyanür havuzları nereye kurulacak? Görebilecekmiyiz bakalım.
  • Türkiye 9 yıl aradan sonra Formula 1’e ev sahipliği yaptı. Bu tesisin yatırım bedeli 300 milyon liradır… Önceden bu yarışı düzenleyen kuruma rest çekmişti reisimiz. 9 yıl sonra döndük dolaştık başladığımız yere geldik ama pistlerin bozulduğu ortaya çıktı.
  • Gaziantep'teki özel hastanede koronavirüslü hastaların tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde, yüksek akım oksijen tüpü patladı ve 12 kişi yaşamını yitirdi.
  • Atatürk havalimanının 2,5 milyar USD değerindeki pistleri üzerine sahra hastanesi yapıldı. Bu sayede CORONA dan kurtardık Ülkeyi.
  • Türkiye’nin Oruç Reis ile Ağustos ayında Doğu Akdeniz’de yaptığı petrol araştırma faaliyetleri, Yunanistan’la gerginliğe neden oldu. Benzin bulduğumuz haberleri yapıldı.
  • Libya’ya asker gönderdik.
  • Dünyada da birçok olay oldu ama bir tanesi yeterli. Trump denilen deliden tüm dünya kurtulmuş oldu. Gerçi Amerika’nın şeytanlığı değişmeyecektir ama yine de o insan müsveddesinin her gün saçma twitter mesajlarını görmemek bile dünyanın ruh sağlığı üzerinde olumlu etki yaratacaktır. Darısı başında ruh hastası olan diğer ülkelere diyelim.

Ülke battı mı çıktı mı Merkez Bankası rezervleri eksi mi artı mı seçim olacak mı olmayacak mı riskleri arasında yeni yıla girdik. Döviz ve altın aynı gün içinde düşüp kalkmaya devam ediyor. Asgari ücrete inanılmaz zam yapıldı. 31.12.2020 gece yarısı Elektrik ve Doğalgaz e zam yapıldı. Gerçek enflasyon %70 lerde TÜİK enflasyonu %14. Asgari ücrete gelen zam %21.50 idi gece yarısı gitti daha almadan.

Zor bir yıl daha bizleri bekliyor. Corona ile belli ki daha uzun bir süre yaşamaya devam edeceğiz. Hizmet sektörü adeta batırıldı. Cafe, Restaurant, otel gibi işyerleri kapalı ve uzun süre iş yapamayacaklar. Milyonlarca çalışana Allah kolaylık versin.