Aktif olarak siyasetin içinde olan bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Ben sigara tiryakisiyim, o bırakalı yıllar oldu. Bir ara ‘’yeter artık içme şu mereti’’ dedi. Önce merak ettim, canı çektiği için mi, yoksa artık kokusundan tiksindiği için mi istemiyordu sigara içmememi.’’ Benim sigaramdan sana ne dedim’’. ‘’Öleceksin böyle içersen’’ dedi, anladım ’ki sağlığımı düşünüyordu. ’Ben içtiklerimden, siz de, yediklerinizden öleceksiniz’ ’dedim. Ne demek istediğimi anladı, içini çekti, sonra’ ’doğru söylüyorsun, biz de çok yemekten gideceğiz, doyduğumuzu bile anlamıyoruz’ ’dedi. Çok yediği halde doyduğunu anlamayan bir mahlûkata gönderme yaptı, ama burada yazmayacağım, muhatabı olmadığım halde, bana bile ağır geldi.

Aramızda siyaset konuşmayacağımıza dair söz vermiştik. Yine de ucundan kenarından siyasete gelmişti mevzu. ’Nasıl bir Cumhurbaşkanı olsun istiyorsun? ’diye sordu. ’Öncelikle iyi bir eğitim almış, öğrendiklerini hazmetmiş, hala okuyan, her şeyi bildiğini zannetmeyen, bilime, akla, ahlaka önem veren biri olmalı’’dedim.’’Millet malını kutsal sayan, yolsuzluğa, hırsızlığa müsaade etmeyen, adaletin her şeyden önemli olduğunu bilen, demokrasiye gönülden inanan, diye sıralamaya devam ettim. ’Bitti mi?’’ dedi.’’Hayır’’dedim. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları arasında etnik, dini, siyasi ayırım yapmayan, bütün toplumu sevgiyle kucaklayan, nefret söylemi olmayan, muhaliflerini bile dinleyip, anlamaya çalışan gönül adamı olmalıdır. Ekonomiden anlayan, hukukun üstünlüğüne inanan, kuvvetler ayrılığını prensip edinen, evrensel değerlere sahip birine ihtiyacımız var ’’ dedim.

Ben konuştukça iç çekmeye devam etti. ’Hayrola?’’ diye sordum. ’Siz muhalifler her şeyin iyisini istersiniz ama tatbikata gelince başka şeyler yaparsınız’’dedi.’’Nasıl yani? ’dedim. Son iki adayınız bakın, biri babası CUMHURİYET ve ATATÜRK düşmanı olduğu için Ülkeyi terk etmiş, diğeri ise parti içi muhalefetten gözü dönmüş, bu söylediğin ölçülerin yanından bile geçmeyen isimlerdi. Siz bu kafada oldukça bizi alt edemesiniz dedi ve ekledi, söylediğin vasıflarda aday çıkartın ben bile rey veririm. Konuşma burada bitmedi, çok şeyler konuştuk. Anladığım kadarıyla, arkadaşım bile değişim istiyordu. Ancak gelenin, gideni aratmayacak biri olmasını arzu ediyordu.

Millet ittifakının karar mercilerine sesleniyorum. Bu sefer göstereceğiniz adayı, seçilebilecek özelliklere sahip kişilerden seçin. Bütün şahsi ikbal endişelerinizden uzak, toplumun tümü tarafından onaylanacak, ilk turda bile kazanacak vasıfta bir aday göstermelisiniz. KALİTESİ, KAPASİTESİ, KAREKTERİ daha önce denenmiş, kimsenin itiraz edemeyeceği, bir isim üzerinde, bütün komplekslerinizden arınarak anlaşın. Siz doğru aday çıkartırsanız, vatandaş da doğru karar verecektir. Önümüzde ’ki seçimler TÜRK DEVLETİNİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK seçimlerdir. Eğer bu seçimlerde de başarılı olamasanız, bütün düşmanları sevindirmiş, Büyük Ortadoğu Projesinin son adımın yardımcı olmuş olursunuz.

GİDECEK OLAN BELLİ, ÖNEMLİ OLANAN KİMİN GELECEĞİ

SON SÖZ,GÖSTERİLECEK ADAY EKONOMİYİ İLHAN KESİCİ KADAR, HUKUKU DA PROF.ERSAN ŞEN KADAR BİLMELİDİR.

günler dileğiyle….