Hakkâri’deki törenin ardından, helikopterle Sakarya’ya getirilen Piyade Teğmen Raşit Aydın’ın naaşı, önce Meleklesolak Mahallesi’nde bulunan baba evine, buradan da merkezdeki Sinanbey Camii’nde götürüldü.

Aslen Giresunlu bir ailenin 2’si kız 7 çocuğundan biri olan şehit teğmenin annesi, babası, kardeşleri ve yeğenleri tabuta sarılıp, dua etti. Şehit teğmenin parmağında taşığı yüzüğü de tabutun üzerine konuldu.

Camide düzenlenen askeri törene Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile siyasi parti temsilcileri, öteki yetkililer ve askeri erkan katıldı.

Şehit teğmenin naaşı, ikindi vakti İl ve ilçe müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, top arabasına konularak ilçe meydanından geçirildi. Daha sonra ambulansla götürüldüğü Meleksolak Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Cenaze mezarlığa kaldırıldığı sırada, törene katılan binlerce kişi ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Bu arada şehidin babası Seyit Aydın ile annesi Zeynep Aydın’ın acılarını belli etmemeye çalıştığı gözlendi.

Kaynak: iha